in , ,

Швейцарско село плаща 42 000 лева, за да заживееш там


Тенденция не само у нас, но и в световен мащаб е хората да напускат селата, за да се местят в градовете, брато. Но докато в България не правим нищо, за да стопираме този процес, зад граница управниците действат.

След като ти разказахме за италианското градче Кандела, където плащат по няколко стотин евро, за да се преместиш да живееш там, швейцарско село взе пример, но вдигна драстично мизата. Албинен има население от едва 240 души, което сериозно притеснява общината. Това е и причината кметът да преложи крупните 21 500 на всеки, който реши да се засели там. Ако пък имаш семейство с дете, то цената скача на впечатляващите 60 000 долара. За всяко следващо дете ще вземеш още парички – по 8500 евро.

Но и тук, както в много други случаи, има уловка. За да получиш финансовия стимул, първо трябва да инвестираш в жилище, а сумата, която платиш да надвишава 171 000 евро. Трябва и да си под 45-годишен и да си готов да живееш през следващите 10 години в Албинен.

Но пък в швейцарското селце вероятността да те нападнат и оберат е малка. Същото важи и за тормоза на възрастни хора и за набезите на съмнителни мургави типове. Само казваме.

Кефи ли те?

60-сантиметровият автомобилен механик от Пакистан (ВИДЕО)

Двама мъже и кучето им спаха пет дни върху покрив на кола, заобиколени от крокодили