in ,

5 причини да се напиеш днес

Петък е, брато. Време е.

Знаеш за какво. Знаеш как.

Газиш кафяви листа по улицата, срещаш криви физиономии, а в работата меланхолията ви е стиснала за ташаците. Решението знаеш какво е – добрият стар алкохол. Приятелството ни с него датира отдавна, още от ученическите ни години. Това е вечна дружба. Това е вечно съпреживяване. Съжителство. Част от живота. Не порок, а любов, понеже цункаме чашата преди да отпием. Вкарваме си езика в нея. Пипаме я, стискаме я…

ПИШЕМ ДОБРЕ, БРАТО. КУПИ СИ НАШАТА КНИГА НА ПРОМОЦИЯ СЕГА!

Както и да е, да не прекаляваме. Днес ще ти споделим 5 причини да се напиеш. Да се отрежеш на мотика.

Таня Боева

Чалга певицата, брато. Днес има рожден ден и става на 43, като изобщо не й личат, честно! Танцувахме като малки с Цецките на песента “Черно на бяло”, която пее с Руслан Мъйнов. Не ни се смей, всеки има неща в миналото си, с което не се гордее. Все пак да уважим Танчето за празника. Наздраве, госпожа!

Депутатите

Днес имаше заседание на Народното събрание. Това също е повод да се напиеш на мотика, брато. От тъга. От безсилие. От сълзи до повръщане. Те са там и заседават. Ние сме тук и пием. Наздраве, тирани! Наздраве, потисници! Наздраве, гадове! Пиенето и политиката вървят ръка за ръка. И двете започват с “П”, третата дума нема да я кажем. Добре, ше я кажем, ама нема отношение – путка.

Пиеш или не пиеш заради заседанието на депутатите днес, неминуемо друг път на маса ще стигнеш до темата с каква сексуална ориентация са онези с гладените ризи. Ние отговор нямаме на този въпрос, пък и не бихме тръгнали да проверяваме.

ФБР

Разсекретените документи, които казват, че всъщност 35-ият президент на САЩ Джон Кенеди е бил убит не от Лий Харви Осуалд, а от полицая Дж. Д. Типит ни карат да настръхваме. Разсекретяването става след като 55 години от покушението се знае, че Осуалд е светнал Кенеди. Да пием за всички пръснати пари и загубено време на всички, които правеха филми, писаха книги и създаваха научни трудове за Осуалд! На екс!

За Брато

Може да скъсаш с гаджето, може да те уволнят от работа, може дори да загубиш домашния си любимец, но ние от Brato.bg винаги сме насреща и винаги можеш да ни намериш на Brato.bg, Фейсбук и Инстаграм. Ще се опитаме да те развеселим със сносния ни хумор, можем дори да те изслушаме, ако имаш проблеми, а с някои сме пили и по бира. Хубаво е да знаеш, че в тоя скапан живот има някой, който е що-годе читав.

Ден на българския художник

Точно така, днес празнуват всички български художници, а сам знаеш, че всеки, занимаващ се с изкуство (без значение какво), пие на умирачка. Геният изисква своите особености. А освен това родните художници са и едни от най-добрите в света. Това си го измислихме сега, но вярваме, че е така. И все пак си е повод да изпием едно за здравето на родните творци. Някак нестандартно, но и високопарно наздраве. Нале? Ше се нарисуваме.

Кефи ли те?

Съд наказа мъж да напише 144 мили неща на бившата

Гадно – мъж разбра, че са го обрали, докато жена му спи със съседа