in , ,

Италиански град ще ти плати, за да се преместиш да живееш там


Аромат на пица, хубаво вино, уникални гледки, разгорещени спорове, качествен футбол, привлекателни Цецки. Това са само част от нещата, с които свързваме любимата ни Италия, брато. Можем да говорим с часове за родината на Франческо Тоти и Паоло Малдини, но в конкретния случай имаме друго предвид.

Новият кмет на местното малко градче Кандела Никола Гата пусна интересна обява с цел да увеличи броя на населението. През последните години градчето от района Пулия се е смалило 4 пъти и от 8000, сега жителите й са едва 2000.

Това принуди новият управник да отправи интересно предизвикателство – всеки, който се премести да живее в Кандела ще получи финансов стимул. Сумата е според броя на хората в едно семейство. Сам човек ще вземе 850 евро, докато двойка ще увеличи бюджета си 1200, а тричленно такова между 1500 и 1800. Има и уловка – освен, че трябва да се заселиш в симпатичното малко градче, ще трябва да си намериш и работа и да припечелваш годишно поне 7500 евро.

“Не искаме хората да се идват тук, мислейки си, че могат да живеят от приходите на кметството. Всички нови жители трябва да работят и да имат доходи”, обясниха от управата на града. А само на час път с кола от Кандела се намират горещите италиански плажове, брато. Самото градче пък е лишено от трафик, а престъпление в района не е имало през последните 20 години. Абе, ужасна работа, направо не си е за живеене там.

Шест семейства от северна Италия вече са предприели въпросния ход с преместването, а много британци също обмислят предложението. Ние също имаме подобни мисли, но тогава кой ще пише за Brato.bg?

Кефи ли те?

Джошуа е като Лудогорец – играе със съдиите и още от Туитър за бокса снощи

Скъпо, но уникално: Гледаш Северното сияние през иглу в Лапландия