in ,

Отворено писмо от авторите на Brato.bg

Здравей, брато, и ти, Цецке. Имаме важно послание към теб. Вземи едно столче и седни за малко.

Ако си от тези хора, които малко или много се кефят на статиите ни, смеят се с глас или просто пускат загадъчна усмивка, подобно на тази на Мона Лиза, то трябва да ти споделим, че Фейсбук не иска вече нашите материали. Иска пари, които ние нямаме. А ако ги имаме в даден момент, предпочитаме да ги дадем за друго. Споко, няма да ти искаме назаем.

Ще те помолим единствено да започнеш да влизаш сам на сайта ни, където все така чинно ще продължаваме да си творим. През 2010 година публичността, която Фейсбук даваше на подобни статии, беше 90%. В последствие този процент спадна драстично на 30%, след това на 16%, за да стигне до 1% към днешна дата.

Г-н Зукърбърг превърна социалната мрежа в един голям магазин, където всичко е платено. И вече на стената не ти излизат забавни неща, а платени. Не виждаш публикациите, които искаш, а тези, от които можеш да си закупиш даден продукт. А нашата цел е друга – ние искаме да те забавляваме, да те разсеем и извадим от сивото ежедневие, изпълнено с негативни новини. Ние не искаме да публикуваме статии като другите, затова внимателно подбираме източниците си, а и често удряме по нещо авторско. И вярваме, че го правим успешно.

Болезнено откровени сме с теб, брато, но и ти с нас. И така трябва да бъде. Така че, ако решиш, че сме твоите хора, не чакай покана чрез Фейсбук, а директно си влизай на Brato.bg. Може да е от работа, в междучасието и дори от кенефа. Това последното и ние самите го правим, признаваме.

Наздраве!

Искрено твои,
най-добрите ти приятели

Кефи ли те?

“Наръчникът на едно брато” на специална цена заради есенната депресия

В Исландия убиват скоростта с 3D зебра (СНИМКИ)