in

Кажи честно: 10 000 души колонизират Марс

Над 10 000 души са дали заявки да бъдат доброволци за амбизиоцния космически проект “Mars one”. Някои от тях ще бъдат изпратени на планетата Марс с еднопосочен билет.

Благотворителната организация “Mars one”, която стои зад проекта, си е поставила за цел да приземи през 2023 г. първите си четирима астронавти, с които да заснеме програма в реално време, проследяваща установяването на първата човешка колония на Марс.

Българи също искат да се включат.

Основните изисквания към кандидатите са да са в стабилно здравословно състояние, да имат добри умения за комуникация и способности за оцеляване, да са пълнолетни, и да владеят английски език на разбираемо ниво, съобщава „Первий канал”, цитирани от actualno.com.

Общата стойност на проекта за изпращане на първата мисия струва 6 млрд. долара.

Съществуват множество въпроси за това как ще оцеляват астронавтите на планета, на чиято повърхност температурата е средно –55 градуса по Целзий, а атмосферата се състои предимно от въглероден диоксид.

Крайният срок за подаване на кандидатурите е 31 август 2013 г., а таксата варира в зависимост от страната, като средната й стойност възлиза на около 25 евро.

Кефи ли те?

Извънземна кола (ВИДЕО)

Нападател в Австрия се появи по средата на мач и заби хеттрик