Хотелът, в който ще се влюбят всички любители на книгите

Хотелът, в който ще се влюбят всички любители на книгите

 

Париж – град на любовта, модата и литературата. Тук можеш да опиташ едни от най-вкусните кроасани, да пиеш силно кафе и да слушаш невероятна музика. Пак в столицата на Франция се намира и  хотелът „Le Pavillon des Lettres“, райът за всички любители на книгите.

Всяка една от 26-те стаи е кръстена на различни писатели – от Жан-Жак Русо до Вирджиния Волф. За Иво Сиромахов не сме много сигурни. В тематичните помещения напъно очаквано книгите са на съответните автори. Техни цитати пък красят стените, а гостите попълват по желание формуляр с желана от тях литература, която да им бъде доставена до стаята.

Самият хотел е в непосредствена близост до центъра, но в много тих район, за да могат клиентите да се наслажават на своите четива. Казват, че тоалетните са по-изискани и от тези в нощните софийски заведения, но всичко това си има и своята цена. А тя е 330 евро на вечер за двама с включена закуска. Срещу доплащане може да бъде извикан в хотела учител по френски, за да разбереш как да попиташ дали имат „Наръчникът на едно брато“ на разположение.