in ,

Чувстваш се шибано заради лошото време? Имаме решение, брато!

 

Есен е, да го еба. Есен като на книга. Кафяви листа, мрачно време, чат-пат дъждец, колкото да ти изцапа колата след автомомивка… Витоша се вижда като сянка, а слънчевите лъчи дават победа над мрака ежедневно все по-рано и по-рано.

Знаем, че си изпекъл чушките и си ги затворил в буркани. Знаем, че немаш търпение да стане сливовата, да удари сняг и да имаш извинение пред шефа и приятелите, че пиянстваш по цел ден. Така е, ние сме същите, брато. Есенната депресия бавно и полека обаче се загнездва в душата ти и ще стяга гърдите ти поне до декември, когато се надяваме да натрупа пари, вместо сняг, ама тва е друга тема.

ИМАМЕ КНИГА, БРАТО! НАД 350 СТРАНИЦИ МЕД ЗА ДУШАТА! ПОРЪЧАЙ ВЕДНАГА!

Тук ще ти споделим няколко нетрадиционни начина да избягаш от капана на лошото настроение, дошло с лошото време. Ето предложенията:

Отиди на Битака

Ако си от София или в близост до столицата, задължително трябва да посетиш Битака през уикенда. Депресията се бори с шопинг. Всичко е по джоба ти – от празното пакетче “3 в 1” до динамото за колело “Балканче”. Кво ше ги правиш си е твоя работа, живеем в свободна страна. Ще срещнеш много съмнителни типажи на Битака с тъмно минало и много малко трезвени хора. Ако ти се тича до вкъщи, предизвикай некой от продавачите. Той има поне един нож и поне един газов пистолет, дето е преправен на боен. За касова бележка не питай също, нема смисъл от дреболии.

Стани доброволец

Без значение на какво, брато, това ще промени вътрешните ти депресивни терзания. Можеш да почистиш и гардероба си от стари дрехи, да се обадиш на няколко приятели, които да направят същото, а след това да дарите излишните неща на БЧК или някой дом за деца, лишени от родителска грижа. Доброто дело ще те зареди с положителна енергия, с която да прогониш черните мисли. Ако обаче дрехите ти са нападнати от молци, не се излагай, а просто ги изхвърли. Проверки ги и за бълхи, понеже знаем, че оня гардероб там в лятната кухня не си го отварял отдавна. Доброволческият труд не е за глупаци, а за пичове. А ти си такъв.

Дразни околните

Започваме с колегите на работа. Представи си как всички са на компютъра и се трудят. Пръстите им се движат по клавиатурата, а вниманието им изцяло е заето от уърдовския документ пред очите им. Това е идеалният момент да им го върнеш за шибаното миналогодишно коледно парти. Така им се пада на сдуханяците.

Какво да направиш? Да ги замергаш с топчета. Бръкни в нослето, изкарай топчето с клещите, ако требва и го запрати към съседа по бюро. Ако не се усети, направи същото и с другата ноздра. Гнусно е, разбира се, ама те боли дедовия, ти си над тия неща.

ПОРЕДНИЯТ ИЗТРЕЩЯЛ ФИЛМ ПО СТИВЪН КИНГ ИЗЛИЗА СЛЕД МЕСЕЦ

Вкъщи пък можеш да дразниш твоята като цапаш умишлено повече чинии, вилици, лъжици, тигани и тиганчета, тенджерки, кастрончета и те такива за у мивката. Гарантираш си бой с точилка и жестоки емоции, които да изместят апатията и есенната депресия. Каква депресия, когато трябва да спасяваш живота си?

Телефонен терорист

Седиш си у вас, чоплиш си краката с клечка за зъби и се чудиш кво да прайш. Имаш безплатни минути и ти се подпичква с некой. Звънни на случаен номер и търси некой. Най-вероятно нема да го има там. Завържи разговор, предложи бизнес, даже среща, ако е Цецка. Ако е Цецко, по-добре пусни чешмата да върви силно, приближи апарата там, имитирайки смущение, и просто затвори.

Признаваме, че тва е ебати тъпото преживяване, обаче ключото тук е: безплатни минути. Безплатни.

Хвани пътя

Мамка му, пътувай. Отиди до селото си, посети някоя забележителност в близост до родния ти град или нещо друго интересно. Парите, които ще спестиш от дежурната през уикенда дискотека вложи в ново преживяване. Вземи си фотоапарата и снимай природата. После можеш да зариеш социалните мрежи със снимки, селфита и видеа. Малко е гейско, но не чак толкова.

Кефи ли те?

Искаш ли да спечелиш безплатна екскурзия до Бали и 1000 лева джобни?

Двойка си направи сватбена фотосесия след 60 години брак