in ,

Дневникът на един вицепремиер

Вторник

13:10 ч.
Няма какво да се прави в разгара на лятото. Чувствам се някак отчужден от моите приятели. Те вече не ме канят на рождените им дни, защото съм им развалял купона. Какво да направя, че се забавляват шумно? Аз съм като монах, който се чувства най-спокоен при абсолютна тишина. Най-добре почивам в собствен хотел, галейки катинарчето.

17:16 ч.
Бесен съм. На светофара един е надул в колата “Мотел” на Азис. Звъня на Волен Сидеров да ходи да търси наркотици някъде, междувременно викам моите хора от СДВР. Иззети са две колони, CD чейнджър, нелегален диск с емпетройки, два оригинални диска на Лепа Брена и кило ракия. Айде да го видим сега този айдук!

19:11 ч.
На среща сме Светата троица – аз, Волен и Краси. Краси вика, че рейтингът пада. Трябва да се прави нещо патриотично преди началото на парламентарния сезон. В Златоград ни е много патриотично, когато ходим. Само българско ядем и пием – българско агне на българско чеверме, поливаме с пивко българско вино. Сега обаче е време за екшън. Волен разказва за наркотиците в НАТФИЗ, гледал един филм със Стивън Сегал и така се вдъхновил. Не намерил наркотици обаче, щото Деси ги бил изшмъркал предварително.

19:12 ч.
Прекъсвам Волен, защото ме съветва да ходя към морето, за да правя циркове по заведенията, а накрая някой да ме прасне в лицето с юмрук, както него го удариха. Като стане въпрос за бой, винаги се сещам за Митьо Очите и неговите хора. Как ли е той? Дано се излекува бързо! По-бързо от новото му Бугати на магистралата…

19:33 ч.
Разбираме се с Краси и Волен да не търся наркотици по морето, защото Деси винаги ги намира пръв. Ще се насоча към проблема със силната музика.

Сряда

09:12 ч.
Получавам сигнал на Вайбър, че в една ромска махала се вдига шумна циганска сватба. Хубаво е, когато младите се обичат, че и се решават на подобна решителна крачка в живота. Пращам като подарък на новото семейство дисковете на Лепа Брена и чейнджъра, които иззехме с полицията. Килото ракия ще го изследвам сам.

10:49 ч.
Нахлувам мощно в читалищната библиотека в Чепеларе след сигнал за високи децибели. Спешната акция установява наличие на веф, увеличен до максимума. Арестувана е 72-годишната библиотекарка А. Д., която слушала предаването “Направление здраве”. Тази държава започва да прилича вече на европейска.

13:09 ч.
Казвам на пресцентъра да напише специална декларация до Сектор “Г” и Сектор “Б”. Предупреждаваме агитките на ЦСКА-София и Левски, че през новия сезон ще трябва да пеят шепнешком по време на Вечното дерби. За наркотиците отговаря Волен.

Петък

10:26 ч.
Тръгнах рано за Бургас и вече минахме Петолъчката. Добри пътища е направил бащицата Бойко. Браво, Бойче! Браво, наборе! Докато го хваля на глас пред шофьора, телефонът ми звъни. Волен пита дали да идва с Деси и да търсят наркотици в Бургаския свободен. Казвам им да почиват.

17:41 ч.
Един от началниците в СКАТ, които съм назначил, ме вкара в среща с някакъв патриотичен маг. Иска да има рубрика в нашата телевизия и после да влиза в парламента. Щял да предсказва бъдещето. Питам го да предскаже моето. Той подбелва очите, пръстите на ръцете му треперят, а аз пак галя катинарчето. След малко магът казва: “Педал, оставка, боклуци”. Моля? Едва се сдържам да не стана и да го набия като мръсна жена. “Педал…”, повтаря. Яростно отсичам, че нашият кабелен оператор не предлага гей по*но и му тегля една майна.

АКО ТЕ Е СТРАХ ДА СИ УВЕЛИЧИШ МУЗИКАТА, ЗАБАВЛЯВАЙ СЕ С “НАРЪЧНИКЪТ НА ЕДНО БРАТО”

23:21 ч.
Звъня на полицията в Бургас. Тази нощ ще ударим Слънчев бряг. DJ Станчо има участие в едно заведение. Нарочил съм го още от едно парти на Брато.

23:56 ч.
Изчакваме заведението да се напълни, за да има повече стрес и напрежение. Тъкмо да ги е цъкнало пикото някои от клиентите. Две групи сме, едната си няма вицепремиер. Във всяка група има по десетина полицаи (най-яките), по трима-четирима данъчни (най-алчните), по двама инспектори от Агенцията по заетостта (най-заетите) и по една нинджа, ако трябва да се убива безшумно. По колите има гранати, гранатомети, калашници, а ако не можем да спрем силната музика, два танка чакат на Околовръстното на Бургас.

Събота

01:15 ч.
Влизаме. Момичета по къси поли и брадати момчета с разкопчани ризи танцуват мощно на американски хитове. Ако беше песен на Иван Дяков, да ги оставиш, но тоя разврат не може да продължава! Тази разхайтеност! Това безочие! Това нарушение на закона!

“Педал, оставка”, крещят клиентите на заведението. Оня маг позна. Дано Волен дойде, за да бият него, а не мен!

01:47 ч.
Освиркванията продължават в заведението, но тишината вече се чува под прозорците на хотелите – свои и чужди. Няма музика. Диджеят нещо се опъва и не иска да предаде доброволно своя лаптоп. А така ми трябва свежарска музика за един банкет! Арестуваме го и му взимаме техниката.

НЕ ПРОПУСКАЙ ДА РАЗБЕРЕШ И КОИ СА ТОП РЕПЛИКИТЕ
НА ХОРАТА ОТ СЕВЕРОЗАПАДА, КОГАТО ОТИДАТ НА МОРЕ

10:41 ч.
Говоря с Б.Б по телефона. Хвали ме за успешните акции. Превъзбуждам се от всички тези хвалби и в състояние на амок признавам, че мечтая и аз за своя биографична книга. Това видимо раздразва Б.Б, който ме скастря, че ми е рано. Затваряме. Щом не може книга, ще напиша пост във Фейсбук.

12:30 ч.
Получавам съмнителен пакет пред офиса на СКАТ. Викам спецчастите и след 3-часово обезвреждане се оказва, че в него има тапи за уши. Бях забравил за поръчката ми от Али Експрес.

Кефи ли те?

Хакери публикуваха сценария на първите два епизода от сезон 8 на “Игра на Тронове”

„Филип II” – стадионът, за който всички говорят