in , ,

Екшън, трилър и ужас, които ти препоръчваме да гледаш през уикенда

Уикендът е време за почивка, брато. За нас това означава табла, филми и бира. В последно време попадаме на добри неща за гледане и това е причината да ти препоръчваме само качествени продукции.

Предлагаме ти три филма, като са в различни жанрове – екшън, трилър и ужас. Прави пуканки и отваряй бирата, брато!

Reasonable Doubt / Приемливо съмнение (2014)

Доминик Купър и Самюъл Джаксън си партнират в напрегнатия криминален трилър “Приемливо съмнение“.

Мич Броктън е млад и амбициозен областен прокурор, чиито живот се променя напълно след фатален автомобилен инцидент. Инцидентът преплита съдбата му с тази на Клинтън Дейвис – мъж на средна възраст, който е единствения човек открит на местопрестъплението и в близост до тялото. Убеден, че той е невинен Броктън го пуска обратно на свобода.

Но когато наяве излизат изненадващи факти от фаталната нощ младия прокурор осъзнава, че мъжа, който е освободил от затвора крие тайна, която може да унищожи и двамата.

IMDB: 5.7

Режисьор: Питър П. Крудинс

В ролите: Самюел Л. Джаксън, Ерин Карплък, Доминик Купър;

Времетраене: 91 минути

Get out / Излез (2017)

Излез е филм на ужасите, представящ историята на младо момиче и нейния афроамерикански приятел. В тяхната връзка се е стигнало до момента, в който трябва да се представят на своите родители. Така двамата предприемат пътешествия до дома на момичето, който се намира на изолирано място сред нищото. Когато стигат там момчето забелязва, че в имението има и други чернокожи хора, които са част от персонала. Съвсем скоро той разбира, че всички те са обявени за безследно изчезнали, а повечето се държат леко странно и неадекватно. Един от тях се опитва да го предупреди да се махне възможно най-бързо от там, но измъкването от това злокобно място няма да е никак лесна задача.

IMDB: 7.8

Режисьор: Джордан Пийл

В ролите: Алисън Уилямс, Катрин Кийнър, Даниел Калуя;

Времетраене: 104 минути

Allied / Съюзени (2016)

Страст, шпионски заговори и напрегнат екшън оплитат героите на Брад Пит и Марион Котияр в новия филм на признатия режисьор Робърт Земекис „Съюзени“. Филмът разказва историята на шпионина Макс Ватан (Пит), който през 1942 г. среща Мариан Бесежу (Котияр) от Френската съпротива по време на смъртоносна мисия в тила на врага в Северна Африка. Двамата отново се срещат в Лондон, а връзката, която започват, виси на косъм, подложена на изпитанията на размирното време и на ролите, които заемат в него – и двамата са шпиони. Още в първите кадри изкусителката Котияр подлага на тест героя на Брад Пит. А шансовете им да оцелеят, ако останат заедно, са 60:40 в полза на смъртта. Превъзмогнали на пръв поглед пречките пред любовта си и отдали се на семейно щастие, скоро Макс е съсипан от подозрения към Мариан – каква умела игра играе, какви тайни крие и дали не е изпратена от противниците да го унищожи… Или може би е тест от страна на британското разузнаване?

IMDB: 7.1

Режисьор: Робърт Земекис

В ролите: Брад Пит, Марион Котияр, Лизи Каплан, Джаред Харис, Джейсън Матюсън, Анджелика Джоан;

Времетраене: 124 минути

Кефи ли те?

“Мумията” в кината от днес, брато

Защо играе тоя тролейбус Чорбаджийски и още от Туитър за мача с Беларус