in

Ангел хранител съпроводи “Хъдърсфийлд” до Висшата лига


В модерния футбол татуировките са неизменна част от арсенала на футболистите. Едни увековечават спечелени трофеи, други залагат на символи от китайската митология, а трети посвещават туш на близък човек. Именно в последната графа попада Наки Уелс, звездата на най-новия член на Висшата лига „Хъдърсфийлд“.

Нападателят целуна символично своята китка на излизане от тунела на „Уембли“ за решителния плейоф с „Рединг“, спечелен с дузпи с 4:3. Малцина обаче са запознати с историята на непривичния жест на играча. Уелс повтори упражнението и след перфектно изпълнената дузпа, спомогнала за голямата мечта на тима – завръщане в елита след 45-годишна пауза.
В действителност на ръката на нападателя е изписано името Тумани Стийде – приятел от детството на Наки, починал след катастрофа с мотор.


„Загубата на най-добрия ми приятел е най-голямата мотивация за мен – признава нападателят. – С Тумани бяхме конкуренти в атака, а в юношеските години бяхме считани за най-добрите нападатели на Бермудите. Въпреки общата цел ние бяхме най-добри приятели. Той имаше потенциал, също като моя, за добра кариера, но после дойде този инцидент през 2012 година. От този миг насам аз съм горд, че представям не само себе си и моето семейство на терена, но и Тумани и родителите му.“

Още преди съдбоносната среща с „Рединг“ в понеделник нападателят призна, че мислите му на „Уембли“ ще бъдат свързани с неговия ангел хранител.
„Мисля си за него преди всеки мач. Неговото име е изписано на китката ми, а той е и ангелът на моето рамо. Чувствам се сякаш изживявам моите и неговите мечти, които винаги сме имали. Надявам се, че го правя горд.“

Самият Уелс идва на Острова през 2010 г., за да комбинира обучение в университет и да играе футбол в местна академия „Еклесхийл Юнайтед“ от десетото ниво на английския футбол. Следва кратък престой в „Карсли“, преди талантливият футболист да се завърне за кратко в своята родина. Именно тогава получава предложение за пробен период в „Брадфорд“.
Следва силен сезон (2012/13) за Уелс, включващ 25 попадения, а за капак играе със скромния тим и финал за купата на Лигата със „Суонси“ (0:5).

12 месеца по-късно „Хъдърсфийлд“ чупи клубния си рекорд, плащайки 1.3 млн. паунда за звездата на „петлите“. Сега Уелс е само на два месеца от това да повтори мотивиращата история на Джейми Варди от „Лестър“, стигнал до Висшата лига след дълъг път от аматьорските дивизии.
„Да пренапиша неговата история е оптималната приказка, за която съм мечтал“, завършва своята вдъхновяваща история новата звезда на Висшата лига.

Източник: “Труд”

Кефи ли те?

Сцена за “Оскар”! Бербатов и дъщеря му Деа в сцена от “Кръстникът” (ВИДЕО)

Напрегнатият трилър “Бягай!” в кината от 7 юли (ТРЕЙЛЪР)