in ,

Чичо Пенчо за ЦСКА – Левски: Дано Дони не пее

ЦСКА днес, Левски също, един срещу друг винаги през първото полувреме, но и през второто, чак до продълженията и след тях. Мачът в 18:30 часа е, 18 кани вино и 30 кила агне безвремие, топло е навън не толкова за ракия, колкото на вино да останем, зимата мина, виното остава, а кефът цена няма, билет за дербито не искам, по телевизора са ми достатъчни, гарнитурата е важна, детско-юношеската не, тази в чинията – да.

Кило кръв и метър кожа с рулетка и кана ще се мери днес, на умирачка ще се играе, предполагам озъбени ще излязат и двата отбора, дано Дони и Неди да не пее, мой братовчед е, обаче разваля дисциплината и настроението, да го бият могат феновете, уморени крила, небето не достигааат.

Залогът второ място вечно след Кирил Домусчиев ще е, Лудогорец пари имат, Левски, ЦСКА – сребърен медал ги чака, кой – свой, свако – како, в Мировяне има кабелна, ще проследя всичко. Второто място върви с жребий за Цивка Европа, Лига, Плюнка, пикня на дувара, до втори кръг им давам без напрежение, после трябва тичане и футбол, което не е лесно никак даже, да си футболист и да играеш футбол си е работа за 8-часов работен ден.

Бой очаквам днес на дербито, във Враца и Перник не бият така, както могат да се сбият двата отбора, факли, димки и барабани, бомбички, толумбички, да кажа си записвам, че десерт от жената искам пастички от сладкарничката. Ако треньор бях на двата отбора едновременно, едновременно пускам Лечков, ако вече са го пуснали от затвора, Ицо Камата, понеже да тича може, макар вече Тутанкамон да са заедно с годините, Костадинов и Кирячето да има кой да им бърка по дупките. Четиримата в два отбора да играят докъдето ми е възможно, от там нататък да помага Господ.

Стратегията е ясна – тик-така, тик-така, който може напред, да се връща и назад, че да помага на своите приятели, колеги и съквартиранти. Юруш като буря да се движим на терена, линейки да има, защото някои въздух нямат и сила не им достига, понеже пиене не лизват, а мръвка не докосват, диети и епилация, миски и Фики.

Не, мерси. Сериозен да си футболист не трябва да правиш такива философии, това ограбва от футбола, прическа и татус нямаш ли, каква миска си тръгнал да каниш на танц, когато пее сина на Дони Стораро? Издислав? Не знам, ние само руски учихме едно време и в мавзолея ни водеха Георги Димитров да видим като мумия, заеби, както казват старите хора.

Прогноза не мога да дам трудна, бременна, голове ще вкарат и двата отбора, очите подбелвам, за да го видя в бъдещето и треперя като ток да ме удря в капачките. Залагайте 20 лева за червен картон, влизания за счупване, трясък и меки кости. На агнето ги глозгам, смуча и нищо не хвърлям.

Най-вероятни състави да дам ще искам, записвайте си, ако прецените.

ЦСКА-София: Вальо Кита, Макаронев, Чорбаджията, Бордюрчето, Неделко, Бухала, Симо, Издислав, Асен, Куркума, Гологлавия.

Левски: Кръстьо Лафазанов, Брат Минев, Оня чужденец другия, Сашо Бекчето, Сашо, дето не е бекче, Цяр, Проказа, Начко, Джиджи-биджи, Буба, Момчето от Враца.

Няма го Ален Делон, Лупи избяга също, герой голям, два пъти гонен, нито един път ебан, жалко, Батков с мустаците липсва, няма на кой човек да се подиграва, доста безлично е станало всичко. Дано поне феновете направят мача, футболистите едва ли ще могат. Песни и танци, димки и бомби, Багдад, Бейрут и Бъкстон си подават ръка на лютото дерби. Поканил съм комшиите на маса, сега точно сядаме не на нея точно, а на столовете покрай печката, взирам се и гледам да се допече месото и коричка да има. Мач с ядене върви и пиене, а пиенето върви с ядене и мач.

Единствено липсва ми Божигол китаеца, риташе топка в Сърбия на гробищата, в Ювентус, в Манчестър град, хващам метрото и дим да ме няма. Не ме търсете до петък, понеже в четвъртък съм пак на парти, тук са го казали добре – ЦЪКАЙ, ПРЕЦЪКВАЙ, КЛЯКАЙ И КЛИКАЙ!

Искрено Ваш,
Чичо Пенчо

Кефи ли те?

Бивш съотборник на Берба отказа оферта, за да влезе в по*ното

Грешките, които допускаме, когато се напием