in ,

Тренировките, с които Сталоун се е подготвял за “Роки”

Има филми, които се помнят цял живот и дори с поколения напред, брато. Не визираме “Сам вкъщи” в случая, но и той влиза в тази графа. Повече от 40 години изминаха от първата прожекция на „Роки“ – филмът, който караше кръвта ни да кипва и дори да си купим боксови ръкавици.

В него Силвестър Сталоун се превъплъщава в главната ролята на боксьора Марчиано Балбоа. За целта обаче е принуден бързо да сваля и да качва килограми. Но всяко лишение носи своите успехи, а Слай печели „Оскар“ през 1976 г. Сега той реши да повдигне завесата и да разкрие тайната на тренировките си.

Основна заслуга за неговата визия има бодибилдърът Франко Коломбо, двукратен носител на титлата „Мистър Олимпия“, когото актьорът ползва и за филма „Рамбо“.

Тренираше на пълни обороти, сякаш се готвеше за конкурс – двуразови занятия шест дни в седмицата – спомня си италианецът. – Следях подготовката му лично, за да може в определения момент да е в най-добрата си форма.“

Коломбо признава, че е използвал същите тези упражнения, с които самият той е печелил престижни награди. А това на първо място изисква Сталоун да влезе в килограмите на своя треньор и след това всичко останало. Франко разкрива, че понякога актьорът не е успявал да направи нужните брой повторения, но пък е имал за цел да стане още по-добър.

А когато е трябвало да изглежда строен, както е в „Роки 3“, използва определен метаболизъм, наречен метком. Той включва не просто набор от упражнения, които трябва да се правят страшно бързо, но и са на ръба на човешките възможности.

Винаги съм искал да изглеждам като Тарзан – жилав, силен и пъргав, като котка – разкрива Сталоун, запитан какво прави, за да поддържа красиво тяло. – Затова реших да не трупам маса, а да се концентрирам върху качеството на мускулите. Тогава започнах да работя с големи тежести два пъти на ден.“

За гарнитура актьорът често е на диета, която включва високо съдържание на белтъци, научава се добре да се ориентира и в хранителните добавки. Сталоун вече е на 70 години, но и сега не спира да тренира и се чувства отлично. 

Кефи ли те?

По случай 24 май: “Наръчникът на едно брато” 9 дни на 9.99 лева

Пиян мъж заспа по средата на булевард (ВИДЕО)