in ,

Уиски, тоалетна хартия и още неща, които да сложиш в куфара


Лятото е много близо, а това ни кара да треперим от вълнение предвид наближаващата отпуска. Вече кроим планове, чертаем в мислите си дестинации и провеждаме разговор след разговор по телефона, в опит да организираме компанията.

Но понякога от много подготовка забравяме най-важното – опаковането на багажа. Правим го в последния момент, случвало ни се е да е дори час преди отпътуването, а така стават грешките и забравяш най-фундаменталните неща. Тази година не бива да забравяш “Наръчникът на едно брато” – друга книга за плажа не ти трябва!

В този материал съставяме списък с нещата, които всяко уважаващо себе си брато трябва да сложи първо в сака, за да подсигури доброто прекарване на ваканцията.

Бутилка уиски

Всяко уважаващо себе си брато трябва да сложи една бутилка марково уиски в куфара преди да се качи на превоза. Особено ако пътува със самолет за държава, в която бирата е над 5 евро. Пази, Боже!

Ние не правим изключение и винаги държим една за резерва, защото най-яките партита започват с по едно малко за отскок. През годините много пъти сме слагали Чичо Джак или някой от неговите колеги в сака и никога, ама никога, не сме съжалявали за избора си.

Нокторезачка

Не е тайна, че в солената морска вода има някаква странна бактерия, която кара ноктите ни да растат за минути. Понякога дори ги чуваме как растат. Това е и причината да ги режем по 2-3 пъти, когато сме на почивка в Китен, Мичурин или някой друг роден курорт. Нокторезачката влиза отлично в употреба още в първия ден на морето, когато събули обувките си, сме осъзнали проблема – вече месец не сме рязали тези на крачетата. Грешката е поправима, когато имаш нокторезачка в джоба.

Тя върши отлична работа и когато трябва да се справиш с трудната задача да скъсаш конеца на новите чорапи. От пиене зъбите са изгнили, така че трябва да се внимава с тях.

Чисто бельо

Истинският мъж носи чисто бельо. Не можеш да си позволиш да обуваш едно бельо два-три пъти поред. Това е тъпанарско и гнусно, брато. Ако тръгваш на някъде, задължително си вземи около десетина чисти слипове или боксери. Не се лъжи, че ще вземеш мръсните и там ще ги переш.

Техника

Никъде не тръгваме без фотоапарат, лаптоп, два джойстика за ФИФА-та, телефон, преносима батерия, кастофони-мастофони, плазмата и един калорифер. Да, за последните неща излъгахме, но в багажа ни винаги има повече техника, отколкото дрехи. Все пак можем да си щъкаме напред назад и голи до кръста. За какво са ни дрехи?

Четка за зъби

Хигиената на първо място. Не може дъхът ти да е като на змия и да искаш да боднеш нещо. Дъхът прави впечатление. Ако имаш нещо гниещо в устата, вземи мерки овреме. Четката за зъби ще спаси и околните от едно лошо предсказание, както казваше един циганин. Зъболекарите препоръчват пасти, които не са толкова избелващи, защото избелващите са агресивни и рушат зъбите, в случай, че се ползват постоянно. Хубаво е да сменяш пастите.

Книги

Нарочно го написахме в множествено число, брато. Причината е, че обичаме усамотяването и четенето на добра литература. Един съвет – вземи подходяща литература за мястото, на което ще почиваш. Ние веднъж четохме “Тютюн” на плажа и ни гледаха малко странно. За планината ти препоръчваме “Кал, пот и сълзи” на Беър Грилс, а за плажа, освен “Наръчникът на едно брато”, вземи разказите на Иво Иванов, някоя автобиография или нещо, което можеш да зарежеш на всеки 10 минути за две глътки мента със спрайт и бързо топване във водата.

Карти или табла

Ние носим и двете. Ако не ти се чете, двете неща са задължителни за груповото разтоварване. Ние обичаме да си правим турнири помежду си, макар че веднъж стигнахме до бой. От тогава ползваме крем “Корега”, но това са подробности.

Хапчета за стомашни неволи

Вирусите на морето са по-коварни и от препиване с български алкохол. Това е и причината всеки път, когато затваряме куфара, първо да проверим дали сме се запасили със солидно количество хапчета срещу стомашно неразположение. Там някъде решаваме да не рискуваме и слагаме резервна ролка тоалетна хартия, защото като типични представители на нашата мила татковина, нямаме доверие на никой и нищо. Нека има!

Материалът е написан от екипа на Brato.bg специално за сайта Пътешественик

Кефи ли те?

Да скочиш върху 1000 капани за мишки (ВИДЕО)

Кафето, което ще ти е жал да изпиеш (СНИМКИ)