in ,

The Fitness Chef: Ръки като козунаци


Вече не е зима, брато, не е и есен. Спокойно може да ходиш по потник в слънчевите дни и да покажеш яки бицииии. Лошото е обаче ако нямаш такива. Затова се допитваме до Емануел Июджи – The Fitness Chef,
за да ни даде няколко бързи съвета за растежа на мускулите ни.

Прави по 2-3 упражнения в 3 до 4 серии що се отнася до тренировка за ръцете. Важното е да не не ги претренирваш! Ръцете са малки мускули, които се използват както в ежедневието, особено ако си общ работник, така и в залата, докато тренираш другите групи. Те, ръцете, се възстановяват бързо и може да ги правиш и по два пъти седмично, за да си много як, но в никакъв случай не прекалявай с упражненията!

Задължително възстановявай мускулите след края на заниманието и ги подготвяй добре преди да влезеш в залата. Един хубав, сочен, дебел козунак след тренировка може да ти помогне да възстановиш мускулите особено, ако е облян с мед за бърз въглехидрат! Преди тренировката е хубаво да изядеш комбинация от бавни, сложни въглехидрати и белтъчини, за да са заредени добре мускулите ти за упражненията. Мини през близката скара, изяж две кюфтета от чисто месо и хвърли между тях 5-6 оризовки, или по-нормален вариант – хапни малко ориз с пиле или картофи. Но не и картофи с ориз!

След тренировка наблягай на възстановяването, ходи при някоя мацка от офиса или в залата и й кажи, че имаш травма на ръката или, че си я изкълчил по време на бокс, ако това не мине – дай й 20лева, за да те масажира малко, за да подпомогне възстановяването! Пък веднаж, напипала тия две бабани…

И накрая, брато, не забравяй ,че Великден си е празник, на който се правят много яйца и целта им не е да се чукаш с тях, а да ги ядеш. 5-6 белтъка след тренировката можеш спокойно да погълнеш или 2-3 пъти през деня, за да си сигурен, че мускулният растеж е на макс.

Примерна програма на Емануел Июджи за ръце:

  • Сгъване с лост от седеж и стоеж (суперсерия)
  • Хамър сгъване с дъмбели
  • Скотово сгъване на пейка
  • Пушдаун с въже
  • Кофички на пейка с кик бек (суперсерия)
  • Френско разгъване с лост

Кефи ли те?

“Бугати”-то на Мейуедър се продава

Виж трейлъра на сериала “Мъглата” по едноименния разказ на Стивън Кинг