in ,

Съветите на The Fitness Chef: Честите посещения във фитнеса могат да вредят


Емануел Июджи – The Fitness Chef е въплъщението на здравословния живот, брато. От момче със слабо телосложение, Емо се превръща в бодибилдър и треньор, печели републикански и регионални титли в състезания по бодибилдинг и фитнес, а сега е при нас, за да разкрие част от тайните в залата.

Като хора с не особено голям опит с тежестите го разпитваме за всичко, което се сетим. Истаме да сме подготвени не само за предстоящите летни месеци, но и да започнем да водим по-здравословен начин на живот. Емо ни изслушва внимателно, след което ни дава първия ценен съвет. Чети внимателно и ти, брато, ако си решен като нас да придобиеш по-лицеприятни форми.

“Много често срещам клиенти, които искат да влезнат в залата и за два дни да получат желаните резултати, дори някои от тях се чувстват зле или си мислят , че са си прахосали времето, прекарвайки по-малко от два часа в залата. Моля не си мислете, че всичко става за ден-два и че правилото на Мечо Пух “колкото повече, толкова повече”, важи в пълна сила. Както обичам да казвам често, фитнесът е изключително сложен спорт, изпълнен с различни случаи, състояния, правила и изключения. Именно затова много често се срещат и противоречия. Дадено нещо може да работи за един човек и да е крайно неефективно за друг. Ако се разровите в стари броеве на различни списания ще видите статия “Ябълките са вредни” както и “Една ябълка на ден може да засили имунната Ви система ”- да, и двете статии биха били верни, защото ябълката като източник на бързи въглехидрати може да бъде неподходящ избор за хора на диета и също така като източник на калии, калций, витамин А и С може да подобри значително имунната Ви система. Затова и честите тренировки могат да бъдат благоприятни за напредналия атлет, но също така и прекалени за обикновения трениращ.

Честите тренировки (всекидневно) могат да бъдат неблагоприятни и за твоя външен, вид ако не са препоръчани от специалист. При често и еднообразно натоварване на мускулите се отделя хормона кортизол, който отговаря за редица процеси в нашето тяло, но най-вече за нивата на кръвното налягане и използването на белтъчините, въглехидратите и мазнините. Високи нива на кортизола могат да доведат до разпад на мускулите и увеличаване на мазнините. Затова не прекалявай, не само с тренировките, а и със всяко нещо в живота си – било то диета, тренировка, добавки и лишения, за да живееш един по-спокоен и приятен живот такъв какъвто го искаш!”

Ако и ти имаш въпроси към Емо, брато, не се притеснявай да ни ги зададеш, а ние ще го попитаме лично. Пиши ни на страницата във Фейсбук.

Кефи ли те?

Архитект превърна занемарена фабрика в място за живеене (СНИМКИ)

Kрай на милионните трансфери в Китай