in

Топ 10 специални извинения на Жозе Моуриньо


Жозе Моуриньо не случайно е наричан Специалния, брато. Португалският специалист е различен в много отношения, а едно от тях е намирането на извинения при издънки. По този показател той може да се нареди в една по-различна класация, в която попадат имена като Ивайло Петев, останал доволен от 4:3 над Люксембург, Вили Вуцов, чийто отбори винаги падат заради съдиите, тревата, въздуха, колчетата на ъгловия, кривите седалки на резервната скамейка. Там, някъде до тях е и Жозе. Виж защо…

Виж и това, брато: А ти хареса ли страницата на нашата книга “Наръчникът на едно брато”?

1. Кравешка тактика

Обвини “Нюкасъл”, че наредил 10 футболисти на голлинията при загуба на “Челси” през 2014-а. “Бяха готови да сложат една крава в центъра и да спрат мача, защото на терена има крава”, изригна Моуриньо.

2. Ван Гаал

След като дойде в “Манчестър Юнайтед” и загуби три поредни мача, каза: “Моите отбори са различни от тези на г-н Ван Гаал. По-лесно ми е да взема 20 нови и да започна от нулата.”

3. Прожекторите

След победата на “Челси” над КПР през 2014-а Моуриньо изригна: “Човекът, който отговаря за прожекторите, бе като публиката – заспал. Трябваха му 20 минути, за да разбере, че е тъмно. А на мен ми трябваха 30 минути, за да разбера, че стадионът не е празен.”

4. Физиотерапевтът

Оправда се с докторката на “Челси” Ева Корнейро, която се затича към падналия Еден Азар. “Когато влизаш на терена да помагаш на играч, трябва да си сигурен, че е нещо сериозно – каза Моуриньо. – Азар нямаше сериозен проблем, беше уморен. Медицинският ми щаб ме остави с осем души при контраатака.”

5. Теренът

Обвини терените в Одеса, Ростов и Тел Авив, където гостува като треньор на “Челси” и “Манчестър Юнайтед”. Наричаше ги нива с картофи.

6. Глупав репортер

Мартин Фишел от Би Би Си чу отговор от Моуриньо след 0:0 на “Манчестър Юнайтед” срещу “Хъл”: “Щом не разбираш от футбол, защо държиш микрофон.” Журналистът се нареди в дълъг списък от обиждани от Специалния.

7. Джейми Реднап

След победа на “Челси” на “Анфийлд” Моуриньо бе запитан за защитната тактика. Отговорът бе: “Явно сте говорили с Джейми Реднап (бивш играч на “Ливърпул” – б.а.). Той знае всичко. А аз побеждавам. Говорете си с брилянтния мозък Реднап, ще ви обясни всичко.”

8. УЕФА

Поиска УЕФА да му обясни защо е изгонен Пепе от “Реал” (Мадрид) в полуфинал на Шампионската лига срещу “Барса”. “Ако кажа какво мисля за УЕФА, с кариерата ми е свършено – каза Моу. – Йовребо? Бусака? Де Блекеере? Щарк? Защо? Всеки полуфинал е едно и също. Явно УНИЦЕФ иска “Барса” да е на финал.”

9. Интелектуалните проститутки

След 3:3 на “Интер“ срещу “Рома” започна реч по повод на въпрос за симулация на Марио Балотели. Обвини медиите, че били “интелектуални проститутки”, които обслужвали “Рома”, “Милан” и “Ювентус”.

10. Своите играчи

Преди да бъде уволнен от “Челси”. “Четири дни работя за мача и накрая се чувствам предаден – каза той. – Показвах как “Лестър” вкарва голове и срещу нас вкараха по същия начин.”

Кефи ли те?

Цецка захапа “Наръчникът на едно брато” и ни прати скандално писмо (18+)

Том Круз влиза в света на чудовищата в новия трейлър на “Мумията”