Пасът, който промени живота на Кристиано Роналдо

Мнозина се питат кой е най-добрият приятел на Кристиано Роналдо. Според едни е Марсело, според други – Нани. Истината е, че звездата на „Реал“ (Мадрид) никога няма да забрави един друг човек – Алберт Франтау. С него играят в юношеските формации на „Насионал“ (Мадейра), когато емисар на „Спортинг“ (Лисабон) идва да ги гледа. Уловката е, че ще бъде привлечен този, който вкара най-много попадения в срещата.

Към края резултатът е 2:0, автори на головете са Франтау и Роналдо. В заключителните минути Алберт излиза на отлична позиция и след като минава вратаря… подава на Кристиано да се разпише.

По-късно Роналдо признава: „След мача се приближих до него и го попитах: „Защо го направи?“, а той ми отговори: „Ти си по-добър от мен!“

Историята изглежда захаросана и провокира португалски журналист да разплете случая, намирайки самия Алберт Франтау. „Истина е“, признава дружката на Кристиано. И разкрива – кариерата му като футболист приключила след въпросния мач. Пред репортера Алберт допълнил, че в момента е безработен.
„Но тогава откъде имате такава къща и кола? Имате вид на много богат човек“, удивлява се журналистът „Е, това е от Кристиано“, признава Алберт с усмивка.