Мъж жертва скъпата си кола, за да спаси чужд живот

Мъж жертва скъпата си кола, за да спаси чужд живот


Признаваме, че заглавието звучи като сайт за позитивни мисли, но следващите няколко реда са по-истински от последните ти връзки, брато. Докато хората у нас се трепят по улиците за отнето предимство, в Германия един истински мъж жертва скъпата си кола, за да спаси чужд живот.

Историята се превърна в хит в интернет, а ние решихме да я споделим, за да бъдем спътник на добрата вест. Въпросната случка се разигра в близост до Мюнхен, където шофьор на „Тесла С“ спаси живота на друг човек, управляващ „Фолксваген Пасат“. Героят е установил, че управляващият немския автомобил, е загубил съзнание на магистралата и след като го е изпреварил, е поел удара на „Пасата“, за да спаси живота му. В общи линии се опитахме да ти обясним, че братото с колата за 70 000 долара, е жертвал задната част на скъпото возило, за да предотврати по-сериозен инцидент.

След като историята придоби отзвук в световните медии, собственикът на компанията „Тесла“ Иън Мъск обяви, че е впечатлен от постъпката и обеща компанията да поеме щетите по колата на героя.