in

Българи измислиха нов сорт броколи

Българи измaйсториха нов сорт броколи, съобщават от Селскостопанската академия.  Да ни е честито броколито, да си го ползваме със здраве!

Новото българско броколи е тотално различно от останалите броколита по света. Ако ядеш от него, ставаш красив като младия Арнолд Шварценегер, дори да ядеш рогчета с боза всеки ден; имунитетът ти става железен, като голф тройка – нема правене, само каране и газ; почваш да пиеш на екс от чешмата, ако ядеш въпросния зеленчук, а Чък Норис ще се страхува от теб.

Добре де, може би не, ама все пак…

Сортът е съвместна разработка на проф. Галина Певичарова, доц.Галина Антонова от научното звено към Селскостопанска академия и доц. Красимир Михов от Аграрния университет в Пловдив. Все умни хора с дипломи.

Българското броколи е предназначено за отглеждане по технология за късно полско производство. Това няма нищо общо с Полша, както си мислиш. За поле става въпрос. Семената се сеят през юни, а разсаждането става в края на юли. Ако не си ловил мотика, спирай да четеш този материал и мини към нещо по-лежерно.

Българското броколи е устойчиво към нападение от мана и слабо чувствително към нападение от листогризещи гъсеници и въшки. Силно е демек като защитата на националния отбор по футбол срещу нападателите на Малта. Броколито се казва “ИЗК Искра”. Зеленчукът е с високо съдържание на витамин С, което го прави добър антиоксидант. Не забравяй, че броколито пази нервите и употребата му намалява риска от рак. Така че започвай да рупаш.

Кефи ли те?

Най-кратката приказка

Страх и ненавист в Загреб