in

Стилиян Петров донесе последната усмивка на Уил Фолк

Стилиян Петров донесе последната усмивка на Уил Фолк

Това е една от онези истории, брато, след които ще настръхнеш. Този процес на тръпки по тялото ще започне още по време на самото четене, а положителното в цялата ситуация е, че е замесен българин. Не кой да е, а Стилиян Петров. Капитанът. Легендата. Човекът.

Сърцатият бивш футболист успя да донесе буквално последната усмивка на Уил Фолк – 24-годишен привърженик на Астън Вила. Британецът загуби преди дни битката с рака. Фенът на бирмингамци е бил един от многото почитатели на Петров, а причините не са една и две.

В последните седмици от своя живот той е бил изненадан от своя идол. Стан е дошъл на посещение в болницата след кратък разговор с брата близнак на Уил – Джордж.

“По обясними причини Петров бе абсолютният идол на Уил – с цялата му битка с рака и това, че беше капитан на отбора. – започна своя разказ Джордж Фолк – Брат ми бе на легло, към края на живот си, и нямаше представа, че Стан щеше да дойде. Почти през цялото време той спеше и единствено слушаше какво му говориш. Когато Карл дойде и му каза: “Слушай, Уил, имаме много специален посетител за теб – Стан Петров”, той се оживи от нищото. Показа на всички, че все още се чувства се чувства твърде жив. Даде всичко от себе си, за да седне и да говори със Стан през цялото време, през което той бе там. Не беше разговарял с никого през последните четири-пет седмици. Петров се държа много мъжки през цялото време. Той кара през целия път до Уиръл само за да види Уил. Донесе му фланелката, която носеше по време на контролата с Уорчестър, а това, като се замислиш, се оказа последният му мач за Вила. Това бе много мил жест. Снимката му със Стан е буквално последният път, когато той се усмихна, преди да почине няколко дни след това…”

Настръхна, нали?

Кефи ли те?

Мис Палестина за Brato.bg: Тъжно е колко меркантилни са станали жените

Взимаш 45 хил. лева заплата, за да се наливаш с джин