in , ,

Получаваш 340 евро за заловен жив крокодил

Получаваш 340 евро за заловен жив крокодил

Ако хванеш жив крокодил, ще получиш 340 евро, брато. Бившите ти гаджета не се броят. Премията важи при положение, че живееш в индонезийския град Купанг.

Популацията на тези хищници силно се е увеличила през последните години по плажовете на града, разположен западно от остров Тимор в крайния север на Индонезия. Бяха регистрирани и нападения над хора с фатален край.

Отговорникът по туризма в града Мариус Желаму обяви, че ще бъдат давани по 5 милиона рупии (340 евро) награда за всеки заловен жив крокодил. Някои от животните са с дължина от 3 до 4 метра. Но офертата важи само за специалисти, които ще упояват влечугите със специални стрелички, преди да ги обeздвижат с въжета. Крокодилите са защитен вид в Индонезия и те няма да бъдат убивани, а премествани от плажовете на Купанг.

Соленоводните крокодили са най-едрите от вида и могат да достигнат до 7 метра дължина. Руска туристка, която се гмуркаше край отдалечен остров в архипелага Раджа Ампат, беше убита през март от крокодил, припомня агенцията.

Кефи ли те?

Борим жегите с 5 мача и общ коефициент 9,35

Тиодор „Ти-Бег“ Багуел се притече на помощ на гъска