in

Авторът на най-красивия гол в света спря с футбола, за да играе FIFA

Головете и пропуските на сезона във FIFA 15 (ВИДЕО)
Светът е пълен с изненади и интересни истории, брато. Но не като тези от жълтите ни вестници, а малко по-стойностни, поне за нас. Бразилският футболист Вендел Лира взе тежкото решение да се откаже от футбола. По-любопитното в случая е, че той е едва ва 27 години. Непознатият за мнозина играч спечели само преди 6 месеца наградата „Пушкаш“ на ФИФА за най-красиво попадение за 2015 година. Тогава братото успя да се пребори с не кой да е, а с Меси, събирайки 46.7%, а аржентинецът остана подгласник с 33.3%.

Сега вече бившият футболист на „Гояненсе“ ще продължи да се занимава с любимата игра, но виртуално. Лира ще окачи бутонките, за да стане професионален геймър и то на любимата ни игра FIFA. Желанието на бразилеца е да участва на турнири, да печели пари и да дразни противниците, както правим ние, когато печелим.

Той показа завидни умения с джойстика срещу световния шампион на играта Абдулазил Алшери след въпросната церемония в Цюрих, побеждавайки го със 6:1 в демонстративен мач.

В интервю за списание „Глоуб“ Лира разкри, че е взел решение да се откаже от футбола, защото му е омръзнало от постоянните контузии и алчните за пари мениджъри. Той допълва, че спечеленият приз за най-красиво попадение в света за изминалата година е и черешката на тортата в неговата кратка кариера.

Кефи ли те?

Лео Меси ги прави криви на тренировка (ВИДЕО)

Започваме ударно с 5 мача и общ коефициент 22,36