in ,

Бира на ден предпазва от инфаркт. Наздраве!

Бира на ден предпазва от инфаркт. Наздраве!

Една или две бири на ден могат да предпазят сърцето от инфаркт, според некви изследователи, брато.

Според италиански учени консумацията на около 800 мл. от пенливата течност на всеки 24 часа намалява риска от сърдечни болести с около 25%. Ще пукнем от кеф!

Трудът на Средиземноморския неврологичен институт в Поцили, базирани върху анализ на над 150 изследвания, показва, че две малки бири от 330 мл. дневно не оказват никакво негативно влияние върху човешкия организъм. Жените могат да пият малък кен бира на ден, а мъжете до два, без да има увеличаване на риска от рак, деменция или други заболявания.

В същото време бирата предлага защита от сърдечни болести по същия начин, както виното. Тя обаче е по-полезна за сърцето в сравнение със силноалкохолните напитки. Учените посочват, че алкохолното съдържание може да води до увеличаване на нивата на „добрия“ холестерол и по този начин намалява риска от сърдечни болести.

В своето проучване учените пишат, че здравите възрастни хора, които са слаби или умерени консуматори на бира, могат да я пи ят, освен ако не са изложени на риск от свързани с алкохола рак или алкохолна зависимост.

Кефи ли те?

Футболни рефери свирят поркани в Чехия (ВИДЕО)

Мале, мале: Белгия обяви състава си за Евро 16