in , ,

Египет разкритикува “Том и Джери”

tom-and-jerry-cartoons-funny-wallpaper
Доказано е, брато, че едно нещо, каквото и да било то, няма как да се харесва на всички по света. Типичен пример за това е анимацията “Том и Джери”. Още помним как със събуждането пред 10-20 години пускахме телевизора, за да видим какво правят онази лоша котка и любимата ни мишка.

Сега представител на египетските власти разкритикува остро сериалът за това, че разпространява култура на насилието. Тези критики отправи на форум в Кайро Салах Абдел Садек, директор на Държавната информационна служба, която е свързана с египетското президентство. Стана малко объркано. На форума се обсъждаше насилието в анимационните филми и във видеоигрите. Има го, прави са! В дискусията участваха учени, медийни експерти и представители на египетските учреждения.

Салах Абдел Садек заяви, че още от малки децата виждат как котаракът Том и мишокът Джери се бият, взривяват се с експлозиви и гледат на тези си действия като на нещо напълно естествено. Добре, че не е станало дума за койота Уили. Мик мик! Това според него само допринасяло за разпространяване на културата на насилието.

Тези критики към американското анимационно сериалче противоречат на политическата реалност в Египет. Близкоизточната страна се бори с ислямисти на полуостров Синай, а често пъти срещу протестиращите се прилагат твърди мерки за сигурност. Хиляди политически дисиденти са зад решетките.

Кефи ли те?

Голям: Лука Тони се сбогува с футбола с “Паненка” срещу Юве (ВИДЕО)

Не заспивай на работа, ако не искаш да си главен герой в колажи (СНИМКИ)