in

Голям: Лука Тони се сбогува с футбола с “Паненка” срещу Юве (ВИДЕО)

Luca Toni
Световният шампион с Италия – голмайсторът Лука Тони прекрати футболната си кариера. Нападателят на „Верона“ се сбогува с тифозите в мача срещу „Ювентус“ от Серия “А”. Направи го по подобаващ начин. С гол от дузпа, но каква? Само преди дни той анонсира тежкото решение, което е взел: „След дълго колебание реших, че след 22 години във футбола следващият ми мач ще бъде последен като професионалист – обясни Тони. – Разбрах, че съм стигнал края на пътя. Малко съм емоционален, това бе трудно и болезнено решение. През последните седмици размишлявах доста, не бяха леки дни. Но всичко си има начало и край – на „Бентегоди“ срещу „Юве“ ще бъде последният ми мач.“

Интересно е да се спомене, че ще в началото на пътя Тони е бил пред отказване от футбола. Кариерата му не започва никак лесно и през първите 4 сезона вкарва едва 10 гола.
“Сериозно обмислях да се откажа и да работя нещо друго – признава Големия Лука. – Дори го обсъдих с тогавашната си приятелка и си намерих работа като шофьор на камион…“ Впоследствие Тони направи на два пъти дубъл с „Байерн“ и спечели „Златната обувка“ през сезон 2005/2006, след като реализира 31 гола за „Фиорентина“. В края на същата кампания той вдигна и световната титла, реализирайки 2 от попаденията за „адзурите“ на финалите в Германия. Евалата, шампионе, голям си!

Кефи ли те?

И учените правят грешки – алкохолът не осигурявал трайно щастие

Египет разкритикува “Том и Джери”