Лукът е изключително полезен заради своите антибактериални и антигъбични свойства, но неговият мирис е причина коврите да цупят джуки и да забравят за миг какви неща са си пъхали в устите, брато.
Италианските земеделци Алесандро Джоани и Лоренцо Биянчи създадоха нов вид лук, наричайки го „лук за целуване”. Той е специален поради липсата на неприятен мирис, за разлика от стандартния лук. Вкусът на този лук е изключително приятен.
„Надяваме се, че на хората ще им хареса. Лукът е част от повечето ястия, особено в италианската кухня, за това се надяваме да имаме успех”, заявиха двамата учени.
- Виж и това, брато: Яж цитруси, за да нямаш диабет
Лукът е пълен със серни съединения, които му дават характерен мирис и вкус, но заради това не е подходящ, ако планирате среща. Много готвачи избягват да го използват заради неприятния дъх след консумация. Нас лично ни боли дедовия. Глава лук и грип не ни пипа, брато. Не е ли така?