in

Писмо: Хер Юрген, защо ни съсипахте партито?

Screen-Shot-2016-04-14-at-22.30.15
Още не можем да повярваме на какво станахме свидетели в четвъртък вечер, брато. Ливърпул-Дортмунд не бе просто мач. Това беше футболен оргазъм. В тази вечер Лига Европа засенчи Шампионска лига, Висша лига, Примера дивизион и всичко, за което се сетиш. Емоционалната вечер принуди немски журналист да напише писмо до мениджъра на “мърсисайдци” Юрген Клоп.

Писмото:
Юрген, помислихте ли си за родината след 4:3? Там всички бяхме “жълто-черни”. Седяхме в Исманинг, Кил, Магдебург и къде ли още не. И празнувахме футболния празник. Празнувахме, искахме да празнуваме… до последните секунди. В които новите ви най-добри “червени” приятели ни докараха до този невероятен финал Хер Клоп, какво е това? Защо съсипахте партито?
Смятам, че го направихте, защото можете. Защото сте в състояние да превърнете този обикновен мач в емоционална експлозия. Показвали сте още в Майнц и в Дортмунд, че тази проклета играя разбирате повече, отколкото е в състояние на бъде разбрана от здравия разум.
Ние, тези, които обичаме тази игра, обожаваме мачове като този на “Енфийлд”. Все изглежда, че вече няма накъде повече, а впоследствие излиза, че има. Изживявате нещата с всяка фибра от тялото си и затова – благодаря. И въпреки това – трябваше ли да се стига дотук?
Дали ви изпратихме на Острова, за да ни отнемете удоволствието? Със сигурност не.
Но знаете ли какво, хер Клоп? От сега нататък всички в родината ви сме “червени”! Не само в Шампионската лига (б.р., заради Байерн), но и в невероятната Лига Европа.
Превърнете я в празник за нас и ако вдигнете трофея на финала в Базел, помислете за родината. И за сълзите след тази нощ в Ливърпул.

giphy

Кефи ли те?

Първият полуфинал на Фен Купа 2016 стартира с много емоции

Юрген Клоп забрани на играчите да докосват легендарната табела