in

Първият полуфинал на Фен Купа 2016 стартира с много емоции

Първият полуфинал на Фен Купа 2016 стартира с много емоции

Стара Загора е домакин на срещите от първия регионален полуфинал на Фен Купа 2016. В него мерят сили най-добрите 32 отбора от Стара Загора и Сливен. Стотици фенове се събраха на стадион “Берое”, за да подкрепят своите фаворити и да отбележат заедно началото на турнира, превърнал се през годините във футболен празник за града на липите. Дербитата стартираха с кратка церемония с участието на кмета на Стара Загора Живко Тодоров. Освен него, успех на участниците пожелаха заместник-кметът Красимира Чахова и легендите на Берое Петко Петков и Васил Драголов.

Сред официалните гости се открояваха имената и на радостта на народа – Божидар Искренов и бившия национал Гошо Гинчев. Организаторите на турнира също използваха възможността да поздравят ФК Берое по случай 100-годишния им юбилей. Те връчиха на представителите на клуба специално произведени за случая фланелки с надпис “100 години Светът е Берое”.

Първият полуфинал на Фен Купа 2016 стартира с много емоции

Кметът Живко Тодоров и бившият национал Гошо Гинчев се изявиха и като редовни участници и съотборници в турнира. Отборът на кмета “Ел Галактикус” постигна победа с 4:0 срещу тима на “Дружба”. Веднага след откриването посетителите се насладиха и на традиционния демо-мач, в който един срещу друг се изправиха ветераните на ФК Берое и сборен тим на местни журналисти. Ветераните доказаха, че не са изгубили форма през годините и спечелиха със 7:2.

В състава им се открояваха имената на Димитър Петков-Марадона, Теньо Минчев, Божидар Искренов, Андрей Атанасов, Кънчо Кашеров, Илия Илиев, Митко Коцинов и Христо Белчев.

Първият полуфинал на Фен Купа 2016 стартира с много емоции

Капитан на отбора на журналистите беше фото-редакторът на beroe.bg Ани Георгиева. През второто полувреме тимът на журналистите беше подсилен и от Ваня Джаферович. Характерното за Фен Купа празнично настроение дори напусна очертанията на терена и се пренесе на централния площад в Стара Загора. Там в продължение на няколко часа бяха провеждани зорб демо-мачове, в които всеки пълнолетен ентусиаст можеше да вземе участие.

Нетипичният футболен формат определено се хареса на старозагорци и много от тях положиха усилия, за да докажат, че няма разновидност на любимата им игра, която да ги затрудни. Името на първия национален финалист на Фен Купа 2016 ще стане ясно утре, веднага след финалния мач, който стартира в 13:00 часа.

Кефи ли те?

Първи кадри от “Доктор Стрейндж” (ВИДЕО)

Писмо: Хер Юрген, защо ни съсипахте партито?