in ,

Пекар подари бизнеса си на бездомник, спасил живота му

good_people_11
Все още се намира някоя друга история, която да ни накара да повярваме в доброто, брато. Тази идва от Франция. Местен пекар продаде бизнеса си на бездомен за символичното 1 евро. Причината – спасен живот.

Мишел Флемен, изкусен майстор на кроасаните и хлебните изделя, реши да дари своята пекарна, намираща се в град Доле, на Джером Аукан, за да покаже своята признателност.

Всичко започва през декември миналата година, когато бездомникът Аукан спасява живота на Мишел, който почти се е задушил от отровни газове. Дефектна фурна изпуска въглероден оксид пълни малкото помещение и Флемен едва не загива. В последствие той прекарва 12 дни в болница преди да се завърне на работа.

Още в първия си ден след възстановяването, той предлага работа на своя спасител. Съзнавайки колоко добре се справя бездомникът, той решава да му дари бизнеса.

“Парите не ме интересуват”, обяснява Мишел, чийто три дъщери не са заинтересовани към бизнеса.

“Кое е по-важното? Парите или живота? Не ми пука за парите. Не съм богат, но не ме интересува това. Искам да бъда свободен и да го карам по-леко. И най-вече, щом това го прави щастлив…”, допълва той.

“Трябва да съм на 100% работоспособен. Мишел ми даде истински подарък и сега аз искам да бъда достоен за тази работа”, на свой ред обясни гордият собственик на пекарна в Доле.

good_people_01

good_people_04

good_people_02

Кефи ли те?

Петелът Алис Купър, който свири на китара

Даваме ти коефициент 11 с тези 5 срещи и поркаш за наше здраве