in

С бира и футболен билярд дадохме старт на „Каменица Фен Купа 2016“

С много бира и футболен билярд дадохме старт на „Каменица Фен Купа 2016“

14-тото издание на „Каменица Фен Купа“ стартира официално с първия по рода си медиен турнир по футболен билярд, който се проведе в спортен комплекс „Спортна София“, в столичния квартал „Зона Б5“, брато.

Правилникът бе базиран на най-разпространената форма за традиционен билярд „8-ма топка“. Една от основните разлики беше, че всяка среща продължаваше максимум 2 минути, като след изтичане на времето за победител се обявяваше играчът с повече вкарани топки. В събитието взеха участие над 13 медии, включително и ние от Brato.bg. Ние обаче сме леко дървари, а футболният билярд се играе с финес. Най-прецизен сред журналистите се оказа Петър Нанев от bTV. Почетните второ и трето място бяха заети от колегите му Ивайло Йовчев – Gong.bg и Веско Вълчев – Дарик радио. Според традициите на Фен Купа, награди имаше за всички участници. Особено бира.

С много бира и футболен билярд дадохме старт на „Каменица Фен Купа 2016“

В началото на събитието Кирил Глушков – мениджър „Събития“ в „Каменица“АД пожела успех на всички участници.

„Футболният билярд е само една от многото изненади, които сме подготвили за феновете тази година. Друга новост, която определено заслужава внимание е провеждането на международен турнир, на който ще бъдем домакини това лято. В него ще премерят сили общо 4 държави, включително България. Нашата чест ще защитават националните шампиони от последния сезон на „Каменица Фен Купа“ – „Каталунците – Кирчево“.

“Техни опоненти ще бъдат също национални шампиони от аматьорски футболни турнири в Румъния, Хърватия и Черна Гора. Турнирът е насрочен за месец май, а всички останали подробности покрай провеждането му ще разкрием скоро. Предстоят ни и страшно много други изненади, игри, награди и най-вече незабравими моменти със стари и нови приятели, защото Каменица Фен Купа е повече от фубол. Тя е традиция. Тя е емоция. Тя е история“, сподели Глушков.

С много бира и футболен билярд дадохме старт на „Каменица Фен Купа 2016“

Друга интересна подробност беше, че игровата схема на турнира няма да бъде променена. Организаторите ще запазят и голямата награда – приключение зад кулисите на „Камп Ноу“ в компанията на легендата Христо Стоичков. Предстои и третото издание на дъщерната благотворителна кампания на Фен Купа – „Дари гол“, която превръща всеки гол, отбелязан в мачовете от турнира, в дарение от 1 лев. Парите ще послужат за облагородяване на футболната инфраструктура в града на националните шампиони.

За пръв път в историята на Фен Купа регистрациите са отворени за всички области едновременно. Сайтът на турнира е изцяло обновен, за да улесни максимално записването за участие. Всички жадни за победа, пълнолетни фенове са добре дошли в турнира на годината.

С много бира и футболен билярд дадохме старт на „Каменица Фен Купа 2016“
Снимки и още актуална информация за най-големия и вълнуващ футболен турнир за приятели в България можете да намерите на www.facebook.com/kamenitzafancup и на официалната страница на турнира http://fancup.kamenitza.bg.

Кефи ли те?

Първият шампион на България стана на 100

Modern meme format 💪🏻🎉