in

Безмилостната битка с алкохола

Един от емблематичните британски футболисти от близкото минало Пол Гаскойн в момента бере душа. Някогашната звезда на Тотнъм, Рейнджърс, Нюкасъл и Англия се бори с тежка форма на алкохолна зависимост, която е на път да го убие.

Той е в клиника в САЩ, където влиза доброволно, след като разбира, че положението е извън всякакъв контрол. В лечебното заведение той трябва да се подложи на строга алкохолна диета, ако иска да продължи да живее. Курсът на лечение трае два месеца, а цената му е над 80 000 долара. Тези пари са непосилни за него, тъй като Газа успя да изпие всяко изкарано пени по време на футболната си кариера.

drunk_paulgascoigne

Една от последните изцепки на Пол бе по време на благотворително телевизионно шоу, в което той се появи мъртво пиян. 45-годишният бивш английски национал избухнал в сълзи, след като не успял да даде разбираем отговор на няколко въпроса, зададени му от водещия на предаването. Тогава той сам призна, че положението не е никак розово и е стигнал дъното. Гаскойн заяви през сълзи, че идва в студиото след тридневен запой с уиски и му трябва сериозна помощ, за да може да спре да пие. В резултат на това той постъпва в клиника в Аризона, а редица бивши негови съотборници и настоящи футболисти оказаха морална и материална подкрепа на лудата глава Гаскойн. Пол е любител на чашката от години.

Само спри за секунда и виж кво може тоя пияница:

Газа изпиваше умопомрачителни количества бира и спиртни напитки още докато се състезаваше активно и не са единични случаите, в които той е излизал на терена мъртво пиян. Той също така редовно посягаше и към наркотиците, които допълнително усложниха неговото положение. Това обаче тогава не му пречеше да е сред най-добрите английски играчи и да чупи куп рекорди по време на кариерата си. Гаскойн обичаше да е в центъра на вниманието и бе любимец на жълтите таблоиди на Острова. Газа правеше щуротии, които малко хора разбираха. През годините редица легендарни играчи си отидоха именно поради същата причина. Сега обаче всички негови почитатели и хора, свързани с футбола, са сериозно притеснени за неговото здраве.

Най-известните изцепки на Газа

Само час след мач на националния отбор на Англия се среща със свои приятели в пъба, облечен във екипа на „трите лъва”. Носи и бутонки.

Един ден внезапно спира колата си в Лондон, молейки пътен работник да му даде „едно кръгче” с пробивната машина. Той откликва на молбата му и Газа започва с усмивка да разбива асфалта.

48278730-paul-gascoigne

Качва се в двуетажен автобус на площад „Пикадили” в Лондон и моли шофьора да му даде да покара. Той се съгласява и Газа управлява машината известно време за кеф на пътниците.

Една нощ мъртво пиян отива на стадиона на Мидълзбро, взима ключовете от клубния автобус и го подкарва. Случката не завършва благополучно, след като Газа обръща возилото в първата срещната канавка, причинявайки му щети за 10 000 паунда.

На първата си пресконференция в Рим става от стола си, моли журналистите за пълна тишина в залата и се изпърдява звучно.

След като подписва договор с Тотнъм, той довежда в Лондон няколко от най-добрите си приятели от Нюкасъл и заедно с тях си организират умопомрачително тридневно парти в хотела за сметка на „шпорите”. След това благодари на тогавашния президент на Тотнъм Ървинг Сколар с думите: „Искаме да Ви благодарим за трите най-хубави дни в нашия живот”.

След като вбесеният мениджър на Англия сър Боби Робсън веднъж го нарича „тъп като четка”, той излиза на тренировка с четка за миене на под, втъкната в чорапа му.

След прочутата случка с бруталния защитник на Уимбълдън Вини Джоунс, който го стиска здравата за топките по време на мач, Гаскойн му изпраща роза. Вини не пада по-долу и в отговор му праща… четка за тоалетна.

tumblr_m328pr2P0h1qb5wa3o1_500

Редовно е хващан да кара колата си пиян. Всеки път обяснява на полицейските служители, че това му е за последно, което естествено не е така.

След като участва в благотворител мач на ветерани в Малта, Гаскойн не е допуснат да се качи на самолета обратно за Англия. Причината е до болка позната – Пол е бил пиян и едвам се е държал на краката си. Свидетели споделят, че преди да тръгне за летището в Ла Валета, той се е наливал в хотелската си стая.

Подарил на съотборника си от Нюкасъл Тони Кънингам ваучер за солариум. Дотук добре, ако Тони не беше… чернокож.

Текстът е публикуван във в. “Репортер”. Авторът му Андрей Теодосиев е голем пич. Ще го черпим като го видим.

Кефи ли те?

Бербатов със страхотен гол в Англия (ВИДЕО)

Дебелите на Острова гълтат $8 млрд.