in

Секс оргия изстреля Лестър в орбита

Screen-Shot-2015-09-21-at-09.53.17
Наближава финалът на сезона на английската Висша лига, който е напът да короняса най-неочаквания шампион – Лестър Сити, последен в елита миналата година по това време. Покрай мачовете им светът научи имената на скромните футболисти, превърнали се вече в глобални звезди – Варди, Махрез, Дрункуотър, Канте и др. Най-трудно обаче е да се научи името на човека, който стои зад неочаквания тласък на Лисиците – собственика от Тайланд Вишай Шриваданапрабха, който идва на мачовете с хеликоптер, кани будистки монаси и плаща масрафа на Раниери.

В хода на сезона в Англия се роди следният виц:
“2036 г. “Тате, помниш ли как през 2016 г. Лестър стана шампион. Как стана това?” “Всичко започна, когато синът на Найджъл Пиърсън оскърби азиатска девойка по време на оргия…” (Найджъл Пиърсън бе уволнен от поста главен треньор на Лестър заради секс оргия на трима играчи от клуба в Тайланд, сред които бе и неговият син.) Очевиден е намекът за сексуално-расисткия летен скандал и последствията му.
Човекът, поставил репутацията на клуба над личността на популярния сред феновете треньор, току-що ефективно спасил Лестър от изпадане, се казва Вишай Шриваданапрабха. Сама по себе си, тази постъпка подсказва много. Представяме ви още факти за човека, който ще впише името си в историята – на клуба и на английския футбол. Вишай Шриваданапрабха е 58-годишен бизнесмен от Тайланд. Собственик е на националната мрежа от безмитни магазини “Кинг Пауър”, която е монополист на летищата в Банкок. Получава образованието си в САЩ и Тайван. Женен е, с 4 деца. Влиза в десетката на най-богатите хора в Тайланд, като сп. “Форбс” оценява състоянието му на 3.2 млрд. долара.

До февруари 2013 г. Вишай носи фамилията Раксриаксорн. Новата, доста трудна за изписване фамилия Шриваданапрабха семейството на бизнесмена получава като подарък лично от краля на Тайланд. Според местния обичай монархът връчва почетни фамилии на поданици, достигнали грандиозни висоти. “Шриваданапрабха” означава “Семейство, окриляно цял живот от успехи”.

Тайландецът купува Лестър през 2010 г. от Милан Мандарич няколко седмици след като King Power става титулен спонсор на клуба. Първоначално Вишай възнамерява да купи отбор от Лондон. Но както си спомня синът му Айават (промъкна се информация, че целта на този замисъл бил да му купят подарък), на баща му трябвали само 30 минути на стадиона, за да избере Лестър. Половин година по-късно Вишай заема поста председател. Не се разкриват напълно условията по сделката. На първо време семейство Шриваданапрабха пръсва значителни средства за стандартите на Чемпиъншип (за личности като Джърмейн Бекфорд), поканва и Свен-Йоран Ериксон, но впоследствие се успокоява и се примирява с това, което притежава днес.

giphy

Една от главните задачи на Вишай Шриваданапрабха е изваждане и налагане на марката “Лестър” на азиатския пазар традиционно зает от грандове като Манчестър Юнайтед. Клубните атрибути се продават по летищата и във всички магазини на безмитната империя на Шриваданапрабха. Още в Чемпиъншип Лисиците редовно си организираха предсезонни турнета в Азия.

Съдейки по всичко обаче, футболът съвсем не е главното спортно увлечение на президента на Лестър. Вишай е побъркан на тема поло – кралски спорт с коне и топка. Главата на семейството е дългогодишен поклонник на мощта и красотата на конете. Първоначално бил фен на обездката и прескачането на препятствия, които обаче бързо му омръзнали. Поло манията го заразява в Англия. Връщайки се в Тайланд, Вишай купува земя и организира поло клуб в Банкок. Това обаче се оказва недостатъчно. Ентусиазмът му довежда до създаването на Тайландска асоциация по конно поло, която през 2004 г. получава официален международен статут. В края на десетилетието Шриваданапрабха-старши оглавява престижния лондонски Ham Polo Club. Отборът King Power Foxes (кой би помислил?), спонсориран от тайландците, миналата година спечели няколко английски турнира. Вишай приобщава към общото дело и двамата си синове. Лисиците играят в същите сини екипи, както и футболният Лестър.

IMG_7020

Вишай Шриваданапрабха може да си позволи да напуска стадиона в холивудски стил – с хеликоптер
Така беше на двата последни домакински мача на Лестър с Челси. И двата пъти съобщението на диктора с молба да предоставят място на зеления килим за кацането на вертолета, силно впечатли футболистите на “сините”, възстановяващи се на тревата след мача. През пролетта Хуан Куадрадо с мъка подбираше думите си, а през декември авторът на единствения онази вечер гол Лоик Реми дори приближи кабината, за да си побъбри с пилота. Между другото на опашката на вертолета грее клубната емблема на Лисиците.
Въпреки това тайландският милиардер е известен като изключително скромен, срамежлив и религиозен човек. Вишай Шриваданапрабха е организирал десетки визити на будистки монаси на “Кинг Пауър Стейдиъм”. Един от тях, Фра Промангкалачан от храма в Банкок, тези дни разказа за амулетите, носещи късмет на футболистите.И заключи: “Независимо от религиозните различия, ние сме близки като добри приятели.”

Шриваданапрабха дружи и с феновете. В началото те с тревога и съмнения се вглеждаха в новия собственик под впечатлението от неуспешната авантюра на Таксин Чинавата в Манчестър Сити. Но това е вече минало. Никога феновете не са били толкова щастливи, както днес. А на мача от 19-ия кръг всеки фен отвори по бутилка бира за сметка на президента в знак на благодарност за подкрепата през свръхуспешната 2015 г.
В края на януари Вишай Шриваданапрабха получи почетната степен доктор на юридическите науки от университета в Лестър. Представител на университета отбеляза: “Неговият принос в бизнеса, спорта и социалните начинания отразяват идеалите, към които се стремят нашите випускници.”
Лестър със сигурност няма да изпадне на 13-о място (ха-ха-ха). Преди старта на сезона играчи и ръководство се договориха, че поне 12-о място в крайното класиране гарантирано ще донесе на клуба бонус от 6,5 млн. долара. Естествено, всичко ще бъде далеч по-яко, ако тимът на Раниери спечели титлата. В такъв случай Вишай Шриваданапрабха се задължи да поеме всички разходи на футболистите за един уикенд в Лас Вегас. Не е ясно също колко души ще бъдат поканени на най-бляскавия купон на годината. До който остават само 7 мача и (максимум) 17 точки.

Кефи ли те?

Фирма дава 20 хил. лева, за да пиеш четири месеца бира

Най-яките врати на кенефи, да ти е кеф да хвърлиш ласото (СНИМКИ)