in , ,

60-години по-късно – “Бен-Хур” отново на екран (ВИДЕО)

60-години по-късно - "Бен-Хур" отново на екран (ВИДЕО)

Първите кадри от дългоочаквания прочит на Тимур Бекмамбетов на „Бен-Хур“ са вече налице и предизвикаха засилен интерес сред кинофеновете, каквито сме ние с теб, брато.

Филмът е адаптация на литературната класика на Лу Уолъс „Бен-Хур: Една християнска притча“, публикувана за първи път през 1880. Последната киноадаптация на романа е шедьовърът на Уилям Уайлър от 1959, който печели 11 награди „Оскар“ от общо 12 номинации. Близо 60 години по-късно Paramount Pictures и Metro-Goldwyn-Mayer обещават на зрителите нов и завладяващ прочит на могъщия епос за любов, отмъщение, изкупление и прошка.

60-години по-късно - "Бен-Хур" отново на екран (ВИДЕО)

Историята проследява приключенията на Юда Бен-Хур (Джак Хюстън) – принц, несправедливо обвинен в измяна от осиновения си брат Месала (Тоби Кебъл), който е офицер от римската армия. Бен-Хур е лишен от всичките си титли и разделен от семейството и любимата си (Назанин Бониади), като е изпратен в робство. След години по море Юда се завръща в родината си, за да търси отмъщение, но намира изкупление. Филмът се снима отново в Италия – страната, в която е заснета и продукцията от 1959, а продуцентът Шон Даниелс уверява, че ще видим най-великото надбягване с колесници в историята.

Режисьор на „Бен-Хур“ е Тимур Бекмамбетов по сценарий на Кийт Кларк и Джон Ридли. Продуценти са Шон Даниел, Марк Бърнет, Джони Левин и Дънкан Хендерсън. В актьорския състав влизат Джак Хюстън, Тоби Кебъл, Морган Фрийман с участието на Родриго Санторо, Назанин Бониади, Айелет Зурер, София Блек д‘Елия.

Премиерата на „Бен-Хур“ е 26 август 2016.

Кефи ли те?

Куче чака своя стопанин вече повече от година

Вратар вкара гол в 90-ата минута, спаси отбора си от загуба (ВИДЕО)