in

България ниже победа след победа на Световното по муай тай в Тайланд

Bulgaria Fight
Българският спорт не е само футбол, брато. Отдавна забравихме какво е да имаме успехи в този вид спорт и докато нашите играчи “тренираха” в чалготеките, други такива се подготвяха за поредно участие на Световно първенство.

Такива, например, са бойците по муай тай, които представят родината ни в Тайланд. Те записаха серия от победи още в първия ден от турнира, карайки ни да се чувстваме горди.

Християн Корунчев в категория до 75 кг. победи опонента си от Армения в изключително оспорван двубой, при тежки климатични условия и висока влажност. Дебютантът при юноши старша възраст повлече крак и ясно показа как трябва да се представлява България на голям форум. Сергей Александров в категория 75 кг., който също е дебютант в муай тай, тотално надигра и победи своя противник от Армения, като срещата премина под бурната подкрепа от тайландската публика.

Станислав Вълчев в кат. до 57 кг. победи съперника си от Бразилия и ще продължи срещу представител на Киргизстан. Димитър Илиев в кат. до 81 кг направи най-атрактивния мач от целия първи ден, победждавайки настоящия световен шампион в категорията Луис Таварес Милик от Португалия. Илиев показа голяма агресия, бързина и характер, за да поднесе голямата изненада.

За жалост състезанието не беше така успешно за двама от нашите представители – Илиян Димитров и Християн Андонов, които също са дебютанти на световно първенство и не успяха да преодолеят своите съперници. И двамата показа сърцата игра и бъдещ потенциал.

Ние обаче продължаваме да следим нашите бойци и се надяваме България да вземе подобаващо място в крайното класиране! 

Кефи ли те?

Футболист спечели 75 хил. евро на покер, забрави ги в таксито

Изгубен пингвин чака на стоп, за да намери приятелите си