in , ,

Къде изчезнаха хубавите комедии? “Баща в излишък” не е от тях

"Баща в излишък" по кината седмица по-рано (ВИДЕО)
Къде изчезнаха хубавите комедии, брато? Онези, след които се чувстваш като нов човек, пречистен и зареден с положителни емоции. Продължаваш да се усмихваш часове след края на филма и да си припомняш най-забавните мигове, споделяйки ги с този, с който си бил на прожекцията. Задаваме си този въпрос на излизане от киносалона, след като току-що сме гледали “Баща в излишък” на медийна прожекция. Поредният блудкав опит за комедия, но за съжаление смешните моменти се броят на пръстите на едната ръка на Костенурка нинджа (те са с три пръста). Казваме блудкав от уважение, в противен случай бихме използвали епитети като епично тъп, абсурден, най-скучните 90 минути в живота ни, шега със зрителите и т.н.

Разочаровани сме, но това е меко казано. Когато на постера видиш участието на Уил Фарел и Марк Уолбърг, очакванията ти са основателни. Вместо това ставаш свидетел на няколко абсурдни ситуации, на които може да се разсмее 7-годишно дете и дори това не е много сигурно. Липсват онези мигове, които да те накарат да се разсмееш, заедно с всички останали в залата. Не ни мисли за поредните хейтъри, брато! Не сме такива, просто сме ценители на хубавите комедии от типа “Последният ергенски запой”, “Приятелю, Тед”, “Американски пай”, “Диктаторът”, “Пич, къде ми е колата”, “Голямото пътуване”, “Мръсните дела” и други.

“Баща в излишък” разказва историята на добряка Брад (Фарел) – радио продуцент, който прави всичко възможно да бъде идеалният съпруг и пастрок на жена си и двете й деца. Нещата се усложняват, когато свободолюбивия биологичен баща на децата Дъсти (Уолбърг) пристига. Това принуждава Брад да се съревновава за любовта на семейството. Но за съжаление всичко по-стойностно е побрано в трейлъра, който най-вероятно вече си гледал.

Тук някъде ще споменем нещата, които все пак ни направиха положително впечатление – главната актриса Лина Карделини, но не с някаква по-особена игра, а заради чара си, който определено ни омая. Ако трябва да изтъкнем някой, който се вписа идеално в лентата на режисьора Шон Андерс, това е Ханибал Бюрс, който играе ролята на Гриф – досаден навлек, който се появява в точните моменти.

И последното положително качество на лентата бе финалът. Заключителната част на “Баща в излишък” бе хубава и дори поучителна, което е важно за филм от този жанр. Въпреки това оставаме разочаровани от видяното, защото Фарел и Уолбърг са висока летва. Сами я вдигнаха с участията си в редица отлични продукции през годините, но тази не е от тях. Надяваме се много скоро да поправят грешката си и да ни зарадват с нещо качествено.

[yasr_overall_rating size=”large”]

Още по темата:

Баджанаците Кевин Харт и Айс Кюб гонят наркотрафикант в стил GTA

Кефи ли те?

Котката Мани, която прави най-яките селфита (СНИМКИ)

Зад кадър със “Завръщането” или как се правят рани от мечка (СНИМКИ)