in , ,

Нямаш батерия? Това зарядно работи с вода, дори и от локва

81jR1rqJltL._SL1500_Най-големият проблем в днешно време е да ти падне батерията, брато. По-голям гаф от това е единствено самолетът да не се вдига, но тогава вече последното, за което ще мислиш е дали имаш 2% или 90% на телефона ти.

Тук сме, за да обсъдим първия проблем. Шведска фирма разработи зарядно устройство, което се задейства с вода, за да зареди батерията на мобилния телефон или таблет.

Търговската марка на уреда е PowerTrekk. Той е лек, с размери на гъба за баня, и е необходимо само да се потопи във вода в специална ваничка и да се свърже с USB кабел към мобилното устройство. Зареждането стартира автоматично. Новият продукт работи с всякаква вода – минерална, солена, дори и такава от локвите. Без шега!

Когато зарядното влезе в допир с течността, съдържащият се в него натриев силицид освобождава водорода от водата. Така се отключва процесът на зареждане, като не се отделят никакви токсични вещества, а само безвредна водна пара. Мобилните ни устройства получават достатъчен заряд, за да работят 10 часа, в които да си чатиш с мацките от “Тиндър”.

Никак не е лоша да имаш едно такова зарядно под ръка, защото в днешно време без батерия си свършен. Така като се замислим, си свършен и ако си имал батерия, но си бил пиян.

Кефи ли те?

Даваме ти коефициент 11 с тези 5 мача в права колонка

Как животните реагираха при вида на големия сняг (СНИМКИ)