in ,

Учените: Пийте с приятели, за да не умрете

drunk_35
Няма как да не уважаваме учените, брато. Не тези от БАН, а попринцип. Това са хора, които се подлагат на какви ли не изпитания в името на човечеството.  Според въпросните господа,  умереното пиене намалява риска от смърт заради болестта на Алцхаймер. Причината е, че почитателите на чашката общуват повече, което си е така – в кръчмата и бара всички се познаваме и у-ва-жа-ва-ме!

Много тежки и продължителни изследвания показват, че чаша вино дневно намалява риска от смърт заради деменция със 77%.  Учените от университета в Одензе обаче мислят, че ефектът се дължи не толкова на алкохола, колкото на факта, че пиещите с мярка са с по-активен социален живот.

Умерената консумация на алкохол се свързва с по-малък риск от сърдечносъдови заболявания и инфаркт. Известно е обаче, че алкохолът уврежда мозъчните клетки. Като се има пред вид, че деменцията е невродегенеративно заболяване, специалистите се опасяват, че пиенето може да вреди на засегнатите от нея хора.

За да проверят дали пиенето влошава деменцията, датските учени са проследили 321 души в начален етап на заболяването 12 месеца. Около една десета от тях въобще не пиели, а една пета пиели повече от 3 алкохолни единици дневно. 17% поемали 2-3 единици – колкото има в голяма чаша вино. Ние, брато, пием в други единици – литри. Не ни ловят нито болести, нито Алцхаймер. Единственото, което ни лови, е Цецка. Знае винаги в коя кръчма сме, но сега вече ще е наясно, че го правим за здраве. Нали, брато?

Кефи ли те?

Костенурките нинджа се завръщат с Меган Фокс, която ще забебим с кеф (ТРЕЙЛЪР)

Играем за Коледен подарък с тези 4 мача от Висшата лига