in

Катинарът с Bluetooth, който се отключва онлайн, за да намериш колелото си там, където си го оставил

Skylock
Какви ли не иновации не измисля човечеството, брато. Последната джаджа, на която се натъкнахме, докато се разхождахме около онлайн сергиите, е катинар, който се захранва със слънчева батерия и има Bluetooth.

Въпросното изобретение се казва Skylock, а прототип на инструмента за заключване бе показан още през 2014 г. Сега въпросният катинар може да бъде закупен за “скромните” 159 долара. За някои това е повече от стойността на колелото, но ние от Brato.bg вече ти показахме няколко велосипеда, които струват повече от колата ти. Като това на Audi, например, или златното колело за 1 млн. долара.

За произведения като тези си трябва здрав катинар, за да не му трепериш, когато го паркираш до бакалията, за да вземеш сирене и хляб. Въпросният катинар може да бъде отключен и с приложение, което предварително си изтеглил за Android или iOS. Батерията се нуждае от един час на слънце, за да издържи около седмица, а напълно заредена кара повече и от Nokia 3310 (около месец). Създателите на този железен катинар са Velo Lobs, които са били подкрепени от кампания в  Kickstarter, са измислили и още една иновативна услуга – при инцидент, Skylock ще се обади на службите за спешна помощ, след кратък период на неактивност от твоя страна.

14004123779_5b79614948_b
sky23lock

Кефи ли те?

Мъртва Пепеляшка дебне в най-страшния замък в света (СНИМКИ)

Смях: лекоатлетка едва не се удви по време на бягане (ВИДЕО)