in , ,

Мъртва Пепеляшка дебне в най-страшния замък в света (СНИМКИ)

dismaland_09Намираме се в Англия и по-точно в малкото градче Уестън – Супер – Меър. Там ни чака най-мрачният парк в света, който носи името “Дисмаленд”. Той привлече вниманието със скандалната си визия и сивия пайзаж. На мястото на занемарен басейн, сега се издига не по-малко порутен замък, който крие своите опасности и забележителности.

Автор на идеята е скандалният художник на графити Бански, който е превълнал въпросния атракцион в местна забележителност. Само за сравнение, брато, през 2009 г. “Дисмаленд” гостува в покрайнините на Бристол и привлича повече от 300 000 души.

Сега, шест години по-късно, англичаните буквално полудяват по новия парк, а сайтът на “Дисмаленд” блокира, след като над 6 млн. души се опитват да си закупят онлайн билети на скромната и промоционална цена от 3 паунда. В същото време тълпи от хора се трупат пред касите, а билети се продават на луди пари и в eBay.

dismaland_17
В парка можеш да си купиш балони с надпис : “Аз съм малоумен”.

Самият Бански признава, че това е “един фестивал на изкуството, на веселието и на анархизма в начален стадий”. Самото място не е подходящо за малки деца, тъй като там, например, дебне мъртвата Пепеляшка, която току-що е катастрофирала със своята каляска, а нагли папараци са я обградили и я снимат.

Пак там ще бъде забранено влизането с цветни балони, а достъпът за представители на “Уолт Дисни” е невъзможен. Въпреки това, от създателите на парка признават, че няма нищо общо с “Дисниленд”.

Ние даваме един безплатен съвет на Бански, ако той реши да прави още подобни атракции. В България има куп запустели сгради, които с минимален бюджет могат да бъдат превърнати в подобен род тематични паркове. Успехът е гарантиран.

dismaland_20

dismaland_18

dismaland_16
dismaland_12
dismaland_10
dismaland_07
dismaland_06
dismaland_04
dismaland_18

Кефи ли те?

Дари старите си обувки на театъра

Катинарът с Bluetooth, който се отключва онлайн, за да намериш колелото си там, където си го оставил