in ,

Учени: Най-добре са си умерените пиячи

Alkohol
Държим да отбележим, че това не е наше заключение, брато, а на учените от Тексаския университет в Остин. Според тяхно 20-годишно проучване, хората, които се отказват от алкохола, нямат светло бъдеще. С две думи това е твърде опасно начинание, което води до смърт. 

Изследването, публикувано в списание “Алкохолизъм”, се обобщават резултатите от две десетилетия на усилена работа на маса. В експеримента са взели участие повече от 1800 души на възраст от 55 до 65 години, които са били разделени на три групи: алкохолици, умерени консуматори и такива, които не близват.

Оказа се, че хората, които напълно отказват да си кажат “наздраве”, умират по-рано от другите. 69% от тях не достигат до 65-годишна възраст. Процентът при алкохолиците е 60%, а сред умерените пиячи – само 41%. Пак според тях, най-вредно въздействие върху човешкото тяло има рязкото спиране на алкохола.

Ако алкохолик реши да се откаже от този порок, най-вероятно той-ще си отиде от този свят по-рано, отколкото, ако продължи да се плакне устата с ракия, водка или домашно винце.

Наздраве, брато!

Кефи ли те?

Подсказваме ти за Fantasy League с идеалния отбор от 2-ия кръг

Чакаме “Лоши момчета” 3 и 4, Уил Смит е под въпрос