in ,

“Pizza al passeggio” или вкусното италианско изкушение във фунийка

Pizza
Италия, брато, е майката и бащата на пицата. Били сме там и сме яли на парче, цяла и такава на поне 3 дни. Ефектът е един и същ – получаваш душевен оргазъм още, когато я помиришеш, а с първата хапка…е, хайде да не прекаляваме.

И все пак на Апенините си позволяват да експериментират всякак, когато стане въпрос за този продукт. Именно затова решихме да ти представим и пицата във фунийка. Местните я наричат “pizza al passeggio” или казано иначе пица в движение.

Измислена е за удобство на хората, които имат малко свободно време, въпреки че италианците признават, че когато седнат да се хранят, обичат да го правят с часове. Пак в Италия разкриват, че този продукт е много по-удобен все пак за Щатите, където вече се предлага на няколко места.

Пицата във фунийка се прави по поръчка и е с различни съставки – сос, сирене, зеленчуци и месо, а конусовидната форма се изработва от прясно тесто. Целият процес отнема три минути и съдържа по-малко от 200 калории.

В Италия местните се радват на този сорт пица вече повече от 10 години, но сега тя може да бъде закупена в повече от 140 ресторанта в 20 страни, включително Дубай, Австралия, Япония, Китай, Тайланд, Аруба и на едва три места в САЩ. Цената й варира между 5 и 10 долара според зависи в кой край на света си.

pizza-cone-making-kit

Още материали за ПИЦА, можеш да намериш ТУК!

Кефи ли те?

Уникално: Турист заведе таксиметров шофьор на увеселителен парк, за да го развесели

Подсказваме ти за Fantasy League с идеалния отбор от 2-ия кръг