in ,

След репортажа на Брато.бг – Събират средства за изоставената църква в Тлачене

Снимки: Brato.bg
Снимки: Brato.bg
Снимки: Brato.bg

В края на месец май писахме за изоставената църква в село Тлачене, брато. Направихме репортаж със снимки и видео за нея. Искахме да се чуе за нея, защото отиде ли си вярата, ние сме следващите. Е, чу се!

Два месеца по-късно разбрахме, че стартира кампания за набирането на средства за ремонт на църквата. Радваме се, кръстим се!

С нас се свързаха от инициативен комитет село Тлачене, който е създаден специално за започналата кампания за храма “Света Богородица”. Именно от тях научихме добрата новина.

“По документи църквата „Света Богородица” е собственост на църковното настоятелство, но от Врачанска митрополия не обръщат внимание на проблема и твърдят, че нямат отношение към него и отговорността не е тяхна. И понеже всички институции вдигат рамене, кметът на селото и жителите, които са около 500 души, желаят да направят нещо по въпроса, за да могат да имат работеща църква, където да се женят, да кръщават децата си и да се молят. А вече дори не могат да влизат вътре, тъй като сградата е опасна”, споделиха от инициативния комитет.

Снимки: Brato.bg

За ремонт и възстановяване на храма са нужни средства, а те се събират на тази сметка:

IBAN: BG57STSA93000022767001
BIC: STSABGSF

Инициативен комитет с. Тлачене

Ние ще се включим, брато. А ти?

Страница във Фейсбук – ЦЪК

Снимки: Brato.bg

Кефи ли те?

Хитлер разбира, че ЦСКА ще играе във “В” група (ВИДЕО)

Братото, което влезе с BMX и четворно салто в книгата на Гинес (ВИДЕО)