in ,

Пари, които не струват нищо

Един италиански дизайнер и истински артист на име Алесандро Рабати преработи няколко банкноти, за да ни каже нещо, брато. Готините хора правят работите с послание, а не с рогите напред.яя

Алесандро обрисува лицата, греещи от няколко американски долара, британски паундове и корейски юани.

Какво разбираме ние от това изкуство? Почти нищо. Но все пак, гледайки тези изображения, чувстваме, че парите не са нищо сериозно. Почни да ги приемаш като некви хартийки, каквито са, и ще започнеш да ги имаш, брато. Визуализираме това ежедневно, ама явно не добре.

Рабати стига по-далеч и споделя, че с оригиналната си идея иска хората да се замислят за стойността на парите, които продължават да са нищо, щом вървят толкова бързо. Работата на италианчето поражда и дискусии за задаваща се нова финансова и политическа криза. Ние българите така и не разбрахме ква криза е, щото постоянно сме в криза. Нищо, важното е да сме живи и здрави, брато.

Кои лица е обрисувал дизайнерът?

Това на Росен Плевнелиев го няма, но Ейбрахам Линкълн е тук, кралица Елизабет II и неколко дръпнати, показани като супегерои – Жената Котка, Капитан Америка, Светкавицата и разни такива.

Лицата на лидерите не са това, което бяха. Никой не го е страх да ги пародира. Култът към личността е в историята. Светът се развива, губейки вяра в едноличната власт.

Кефи ли те?

Тони Стораро и Джамайката също да направят концерт на “Лудогорец арена”

Ван Дам мята кючеци в ефир, преби и двама от публиката (ВИДЕО)