in ,

Яко!Яко! Смех!Смех!

Татусите на най-свирепите престъпници в Русия (СНИМКИ)

Kresty

Това, брато, е една история за борба, индивидуалност, бруталност, творчеството и всичко това на фона на мрачна и студена Русия.

Данциг Балдаев посещавал редовно баща си в затвора в Санкт Петербург. Дъртият бил хвърлен там, понеже бил заклеймен като “враг на народа”. Данциг започнал да забелязва изрисуваните тела на затворниците, които били комшии по килия със стария.

През следващите 30 години той се запалил да учи, изследва и заснема татуировките, които носят обитателите на зандана. Тук не става дума за рисунки на няколко места и за малко туш под кожата. Става въпрос за мислите и законите на някои от най-свирепите престъпници в Русия.

Всяка татуировка има история, пряко свързана с опита и ужасите на нейния притежател. Те са като карта на спомените и травмите им. Историята е и начинът, по който са създадени татусите – със спринцовки, самоделно мастилото, направено от смес от разтопена хартия, човешки течности и други неизвестни съставки.

Всички илюстрации и истории пък са запазени в архива на руската наказателна “Tattoo” енциклопедия, която наброява общо 3 тома.

0wjpI2L

6Zd34nd

bwqxCCH

dZa8qE8

e4DMz3A

GuZDwPU

IGeSR9w

KSHs7J1

n9cU9ls

rXU6HeH

TpawBKF

UGpv5zS

uZ4bVi0

y25XMtD

Y1THRPD

YFktwm9

Кефи ли те?

Стресът в семейството води до напълняване

Брато.бг дава безплатни билети за концерта на Ice Cream