in ,

Стресът в семейството води до напълняване

Дебел си и пъпът ти е голям, колкото железния кастрон на баба ти? Дишаш тежко като Дарт Вейдър? Трябва ти огледало, за да си видиш патката?

Няма страшно! Не си ти виновен! Виновно е твоето семейство!

Ново изследване на учените от Университета в Хюстън доказва, че надебеляването се дължи най-вече на стрес, породен от семейни проблеми и материален недоимък. Били изследвани 4700 човека, родени между 1975 и 1990 г. Оказало се, че най-сериозно дебели ставали момичетата преди 18-годишната си възраст.

“Мъжете и жените реагират различно на стреса”, казва авторът на изследването асистент проф. Дафне Ернандез.

“Това изследване разширява нашите познания за стреса и затлъстяването, като се фокусира върху семейната среда и как тя влияе върху човека във времето. Като знаем видовете стресови фактори, които влияят за наддаване на тегло през женската и мъжката юношеска възраст, можем да предлагаме специфични социални услуги и програми, които да бъдат превенция на това”, казват още учените. Ние обаче не им вярваме, защото сме българи песимисти и реалисти – дебел човек = болен човек, което значи, че ще купува хапчета и ще пълни гушите на фармацевтичните компании. От нас да знаеш, брато: взимай ПрезКурин и да ти е все тая, дори за вашите, ако те товарят психически. Най-важният си ти.

Кефи ли те?

Девизът на всеки трети: Сексът е до време, пиенето – до гроб

Татусите на най-свирепите престъпници в Русия (СНИМКИ)