in ,

Сър Алекс Фъргюсън изнесе лекция в Харвард

В първото изречение е много важно да не повтаряме това, което вече знаеш от заглавието. Много е досадно, нали? Но нека не даваме съвети на колегите, които пишат с краката си, да минем към темата.

Червендалестият шотландец сър Алекс имал за цел с лекцията да предаде част от ценния си опит на бъдещите мениджъри. Пред студентите той разкрил как е станал най-успелия мениджър в историята на английския футбол. Вадим цитати от него и ги удебеляваме, за да си ги принтираш и да си ги сложиш на стената.

“Обичам да разказвам различни истории и да използвам въображението си. Но като цяло става въпрос за нашите очаквания. Момчетата вярват в себе си и си имат доверие един на друг”, споделил Фърги.

“Спомням си, когато отидох да гледам Андреа Бочели. Никога не бях ходил на класически концерт преди, но наблюдавах музикантите и си мислех как фантастично координират действията си и как работят в екип. Един започне, друг спре… Фантастично!”

“Глобяваме ги, наказваме ги, но това си остава в кухнята. Не можеш да си позволиш да губиш контрол, когато си имаш работа с топ професионалисти, които на всичко отгоре са милионери. Но ако някой се издъни сериозно пред мен, светът му се струва тесен.”

“В днешно време играчите живеят доста по-различен живот и са, да го наречем, доста по-раними отколкото преди четвърт век. Като се ослушате, навсякъде чувате историята за сешоара, за хвърчащите обувки и т.н. Бях доста агресивен през всичките тези години. Страстен съм и искам винаги да печеля, но вече съм много по-зрял. Постоянно можеш да викаш и да се караш, но това не винаги върши работа. Има и друга страна – как съхраняваш и поддържаш отношенията си с хората и какво правиш за развитието на клуба. За футболистите и за хората, като цяло, няма нищо по-хубаво от това да чуят: “Добра работа”. Това са двете думи, които винаги съпътстват спорта.”

“Още ме е яд, като се сетя как изпуснахме титлата миналия шампионат. Мотивирам момчетата, като им казвам, че не можем да позволим на Сити две поредни години да е пред нас.”

Информацията и снимката са от Dailymail.

Кефи ли те?

О, щастие! Масаж на носа те прави богат

Котаракът, който обича да бъде бит (ВИДЕО)