Робърт Де Ниро е трябвало да играе айдук в „Сам вкъщи“ и още неизвестни факти

Робърт Де Ниро е трябвало да играе айдук в „Сам вкъщи“ и още неизвестни факти

Много малко остава до Коледните и Новогодишните празници, брато, а това означава, че традицията трябва да се спазва. За какво говориш, бе? Традицията – да украсиш елха, да подариш подарък, да удариш два шамара на жената за ЧНГ и да гледаш „Сам вкъщи“.

Култовата комедия си остава най-великата за всички времена и хващаме бас на по едно прасе, че и на теб ти е любима. Именно заради това ще се спрем на малко известни факти за първата част на лентата, които едва ли знаеш. Скоро и втора част за втората част.

По време на сцената, когато тарантулата пълзеше по лицето на Даниел Стърн, актьорът се преструваше, че крещи, защото паякът можеше да се уплаши и да го захапе по лицето. Крясъците бяха записани по-късно.

Френският режисьор Рене Манзор твърди, че идеята за „Сам в къщи“ е открадната от неговия филм „3615 Code Père Noel“. Във френската лента, която е заснета през 1989 г., малко момче остава само на Бъдни вечер и защитава дома си от крадци с играчки и домакински уреди. Звучи познато, нали?

Джон Канди, който играе ролята на шишкото от музикалната група, се снима във филма без хонорар. Всичките му появявания в лентата бяха заснети за един ден.
По време на от сцените, Джо Пеши, крадецът Хари, заплашва Маколи Кълкин, че ще му изяде пръстчетата едно по едно. По-рано на репетициите той наистина захапва Кевин, като му оставя белег за цял живот. Честно!
През 2008 г. Девин Ретрей, актьорът, който играе братът на Кевин – Бъз, се снима в странен филм с име “Ухажването Конди”. В него Ретрей се опитва да спечели сърцето на Кондолиза Райс.
Една от сестрите на Кевин във филма – Меган, която всъщност се казва Хилъри Уолф, тренура джудо и става Световна шампиона за юноши през 1994 г. След това представя САЩ на две Олимпийски игри – през 1996 г. и през 2000 г.
През 2012 г. някакъв лекар заявява, че много от сцените, в които Кевин малтретира Хари и Марв, контузиите могат да бъдат наистина сериозни, ако всичко това се случи в действителност. Ютията върху лицето може да доведе до обезобразяване, нагорещената до червено брава на вратата води до разкъсване на съединителна тъкан и ограничено използване на ръката, а запалването на скалпа с горелка може никога да не бъде възстановено с присаждане на коса.

Има доста откачена конспиративна теория, която твърди, че легендата Елвис Пресли е жив, като дори е бил статист в „Сам в къщи“. Виж клипа. В неговия край има снимка на Елвис от филма „Чаро“.

Като стана дума за конспиративни теории, има друга, която казва, че Кълкин е мъчителят от “SAW”. Вярно е, че има прилика, но то и бат Бойко прилича на Вито Корлеоне, ама не е той, нали?
Робърт Де Ниро трябваше да играе ролята на крадеца Хари в лентата, но той категорично отказва. В крайна сметка айдукът бива изигран от друг актьор от „Добри момчета“ – Джо Пеши.
През 1995 г. излиза комедията “Bushwhacked”, която е била предназначена за нещо като продължение на двата филма “Сам в къщи”. Или поне за героя на Марв, който трябвало да се откаже от престъпния живот и да се хване на почтена работа. Вместо това, той играе подобен глупав герой, който се казва Макс.
Докато в третата част на “Сам в къщи” малкият пакостник е с ново име – Алекс, но в четвъртата част той отново се казва Кевин. Дори има и Марв, но героят не е изигран от Даниел Стърн, а от някакъв аматьор. Действието на филма се разиграва уж в Чикаго, но всъщност снимките са направени в Южна Америка. Заради пари, брато!
По време на снимките Джо Пеши псува на майка малкия Кевин. Причината – актьорът е под влиянието на ролята си в “Добри момчета”. Пеши продължава да си псува, но просто сдъвква думите, за да не се разбира какво точно иска да направи с майката на блондина.
Дяволската пещ, която стряска Кевин в мазето, трябваше да е по-ефектно. В началото на снимките беше замислено камината да подгони главния герой чак до стълбите с помощта на компютърни ефектни, но тази идея пропадна, защото струва скъпо нейното реализиране.
Героят на старецът Марли не бе по сценарии. Крис Калъмбъс решава да го добва в последствие, за да има повече сантиментална стойност. Актьорът Робърт Блосъм играе още във филмите “Срещи от третия вид” и “Кристин”

Виж още:
15 мишки играят Мистър Джингълс в “Зеленият път” и още факти за филма

Факти, които не знаеш за “Кръстникът”

15 неща, които не знаеш за “Кръстникът 2″

Защо трябва да гледаш “Кръстникът 3″ отново и отново

Факти, които не знаеш за филма “Роки”

15 неща, които не знаеш за култовия филм “Scarface”

Къде, как и колко хора е убил Лиъм Нийсън във филмите си (КАРТА)