in ,

Влизаме в кухнята! Брато.бг приготвя пица с тортила

10799666_10202926962710734_396184378_n

Не знаем дали ще ни повярваш, брато, но подготовката ни за мача на Кубрат Пулев мина в кухнята.

Точно така престилката, ножовете, дъската, запретнатите ръкави и цели поделения с пожарникари на крак. На последните не им се отвори много работа, но виж зъболекарят ще намаже някоя друга стотачка.

Ще ти разкрием рецептата на нашата пицадила – нещо като пица, но не с блат, а с тортила. Лесно е и върви отлично с бокс, филм, футбол и най-вече с вино. Гарантираме.
Времето за приготвяне на ястието е около 20 минути, но времето за почистване на кухнята отнема около 40 минути. Така е в живота, всяко удоволствие си има своята цена.

Всичко започва от Lidl, където след кратко търсене успяваме да намерим така важните тортили. Евтино ги дават – 1.50 лв за шест броя, което си е 3 пицадили. Както би казал Алекси Сукачев – проМОЦИИИИИИИИИИя, а пицадили няма нищо общо с птеродактили.

Взимаме и няколко бири, защото пътят до вкъщи е дълъг, а коремът ни е със съботно настроение и мърка за нещо алкохолно. Всъщност стомахът ни рядко се сеща за други напитки като фрешове и фрапета. Утоляваме жаждата с няколко глътки с хубава немска бира. Тия германците знаят как да ги правят. Ние пък си имаме ракията, така че не съжаляваме. Забърсваме устата с ръкава на якето и продължаваме да крачим гладно към вкъщи, където ще експериментираме в кухнята, предоставяйки на прекрасните си тела още калории. Като преяждаме, винаги се сещаме за човечето на Мишлен.

Освен мексиканските питки, в плика сме сложили още луканков салам, топено сирене и кашкавал – ако се преебат нещата, ще си направим сандвичи. В другата ръка държим 3 литра вино, което по-късно ще бъде пресипано в кана, за да покажем малко класа, а и така влиза по-добре.

Една страшна мисъл обаче е заседнала в главата на всички – ще стигне ли това количество и колко от виното ще отиде още по време на готвенето…

По-късно ще разберем, че снимката символизира лицето на Кобрата след мач с Кличко, но по това време оптимизмът все още надделява в нас.

Вече сме пред печката, където мажем тортилите обилно с доматен сос и загряваме котлона, в другата ръка държим чаша вино, защото така готвенето е далеч по-приятно. Щом и тия, дето четат поезия пият вино, то какво остава за тия, дето пишат Брато.бг?! За фон сме пуснали класическа музика – Сашо Роман, мой ангеле, моя сладка мъка, побелях и остарявам, но в сърце те нося. Изключителен съботен класик. Намаляваме на десно.

Наръсваме кашкавалче по тортилите, но пропускаме любимото на Ути черррррно пиперче, защото не върви, а и виното още не е влезнало в кръвта ни, за да ни предразположи към кулинарни извращения.

След доматения сос и кашкавала слагаме още една тортила, след което ги хвърляме на тигана, надявайки се да го уцелим. Следва кратко запичане и обръщане на тортилите, преди да бъдат върнати на кухненския плот. Там слагаме отново доматено пюре, топено сирене, колбас. Защото свободата, Санчо, е нищо без салам. Глезим се с ролца от раци, царевица и лук. За миг помисляме какво би било, ако сложим и човешко, но в следващия момент се отказваме.

974734_10202926962870738_666929264_n

Признаваме, че снимките не са първо качество, но в случая ръцете са ни омазани до бузите, а и по-важното е виното да върви. Тук някъде преглъщаме за пореден път от чашата и се убеждаваме, че 3-те литра са твърде ниска летва за нас. До мача има още 3 часа, а тепърва градусите ще се вдигат.

10799594_10202926962910739_1321387236_n

Тук някъде трябва да признаем нашата малка тайна – времето, в което нашият кулинарен шедьовър се пече във фурната, прекарваме с джойстик в ръка, играейки FIFA 14. За новата няма пара. Ако искаш да ни помогнеш да си я вземем, рекламирай при нас – ползвай имейл [email protected].

10808087_10202926963030742_1946782218_n

Целият кулинарен екперимент ни отнема около час, но за сметка на това имаме 3 броя пицадила, което в общи линии ни стига, за да се заситим. Важното в случая е, че след тях все още има останало вино, а и Кличко се постарава да ни стигне за целия мач, след като приключва Кобрата в 5-ия рунд. Жалко, твърде жалко. Наистина пазихме надежда, че можем да стигнем върха в бокса. Сега ни е жал за Пулев, но и за Андреа. Горката, най-вероятно в крайна сметка тя ще го отнесе. От друга гледна точка, замисляме се какво ли не би направил един мъж, за да не се ожени, след като само няколко дни по-рано българският боксьор призна, че ще предложи брак на певицата, ако спечели мача. Е, сватба няма да има. Важното е, че ние сме сити, а не гладни. И то за къси пари.

10799578_10202926963190746_822926105_n

Нещо подобно трябва да си получи и при теб, брато. Най-важното е да не забравяш да се подсигуриш с вино. В краен случай може тъмна бира, ракия или водка. Въпрос на гледна точка. Затова винаги сме искали да работим в бТВ – нали казват там за всички гледни точки.

Добър апетит! Ако ти имаш своя рецепта, с която можеш да ни изненадаш, можеш да ни я споделиш под формата на коментар под статията. Обещаваме да я пробваме. Ние ядем всичко. Даже и камъни.

Сетихме се за един, който яде тухли и пясък:

Индиецът, който яде тухли и пясък (ВИДЕО)

Пицадила – необходими продукти:

– Тортили 2 броя
– 200 гр. кашкавал
– Салам/ шунка/ кренвирши (по избор)
– Доматено пюре
– Топено сирене
– Царевица (консерва)
– Лук
– Ролца от раци
– Вино

Начин на приготвяне

1. Мажеш пюре по тортилата, ръсиш с кашкавал и други екстри, слагаш една друга тортила отгоре и запичаш от двете страни на тефлонов тиган, който гледаш да не одереш като изверг. Аре малко по-внимателно с посудата!

2. Запечените тортили мажеш пак с пюре и им слагаш каквито искаш екстри, след което ги буташ във фурната за известно време. Гледаш да не изгориш кулинарния шедьовър.

Кефи ли те?

Народните поети възпяха Кобрата

И Балотели започна да сваля мацки по улиците (ВИДЕО)