Черпим с пържени… листа

Черпим с пържени… листа

Кажи честно? Само тези две думи и този тъп въпрос изникват в рошавите ни глави, гледайки снимката на пържените листа. И ние хапваме пържено редовно, ама листа?!

Къде ги предлагат? Естествено, че в Япония, брато. Листата са от дървото явор – национален символ на Канада. Никога не сме подозирали, че стават за мезе, докато си пиеш биричка.

Есен е, замисли се дали да не направиш едно пържило с листа от улицата. Яворовите (кленовите) обаче не стават просто така. Японците ги обират от земята, да, но ги слагат в сол за цяла година. Според нас има и още нещо, така че няма да пробваме. След това ги топят и овалят в специална панировка.

Кълнат се в дръпнатите си очи, че е вкусно, така че ако си падаш по хранителна екзотика, действай.