Катастрофалните подаръци за Коледа

Празниците идват. Направо тичат насам. Освен проблем с многото ядене и пиене, може да имаш и проблем с избирането на подаръците. Голяма опасност дебне в магазина – можеш да развалиш празника на любимите си хора с грешния си избор.

Сиромашията се шири, добре знаем, но човек би могъл да се изложи и с малко, и с много пари. Даваме ти кратък списък на подаръците, които не трябва да правиш

Стъклената фигурка

Това е най-ужасяващото нещо, което можеш да подариш. Показва изключително високо ниво на безсилие и невъзможност да се справиш с елементарен проблем като избирането на подарък. Стъклената фигурка е тежката артилерия на глупостта. Роза, мече, сърце… даже под формата на вагина или пенис да е, пак не можеш да го подариш  с гордост. Жените се дразнят на тия работи. Взехме анекта от приятелки, сестри и млади майки. От там знаем. Модерната версия е същата безсмислена фигурка, но от Swarovski. Тия боклуци само прах събират. Ако ще взимаш нещо подобно, нека става за носене – на врат, на крак, на ръка, на цица.  Това е женската философия. Ти решаваш.

Твоята ще счупи вратлето на този шибан лебед. После ще каже, че е било инцидент и много ти се извинява. Остави, не го купувай.

Тиганът на мама

Трябва да ти признаем, че много пъти сме пожелавали тефлоновите тигани в магазина, а и няколко пъти сме ги купували и подарявали. После те гледат накриво, сопат ти се, а и някоя псувня можеш да отнесеш. Все едно на теб да ти подарят седалка за колата. Не ти трябва бе, брато, имаш си. Не прави тази грешка с тигана. Тъпо е.

Моден апокалипсис

Модата е коварно нещо. С дрехите лесно можеш да сгрешиш. Ако не си напълно сигурен, че знаеш какво да купиш, ако не си напълно сигурен, че разбираш от тия работи, силно ти препоръчваме да не правиш фешън експерименти. Най-лошият вариант е да се довериш на някоя от продавачките. Това може да важи, ако си в Милано. На Женския пазар – не. Ако все пак наистина си в Милано, давай, купувай наред, никой няма да се сърди после. Гарантираме.

Не й го причинявай, брато. Дори и най-големите ти врагове не заслужават такова наказание.

Чорапите в коша

Плетива с еленчета, звездички, снежни човеци – дори не ги поглеждай. Знаем, че искаш все някак да мине този неприятен момент, в който трябва да изненадаш някого. От друга страна, вярно е, че баба, дядо, мама, тате, кака, леля и гаджето винаги имат нужда от още един чифт чорапи, ама недей да го правиш за поредна година. В случай, че си фен на тези неща, предлагаме ти да раздадеш по един потник. Голям майтап ще стане. За себе си очаквай бархетни гащи.

Нищо, но от сърце

Ей, колко хубаво щеше да е, ако те освободят от задължението да подаряваш. Да знаеш обаче, че ако го направят, значи хората около теб те имат за пълен некадърник. Смятаме, че не искаш да носиш тази титла, така че беж на пазар. Имаш още няколко дни преди масовата истерия. Многото хора могат да те доведат до нервна криза. Натоварват. Затова ти предлагаме отсега да се заемеш с празничното пазаруване.

Снимката е от Wallcoo.net